Два автомобила и каруца пълни с общо 12,3 куб. м

...
Два автомобила и каруца пълни с общо 12,3 куб. м
Коментари Харесай

Горските стражари задържаха два автомобила и каруца с незаконна дървесина край Варна

Два автомобила и каруца цялостни с общо 12,3 куб. м дървесина са арестувани при инспекции на горските стражари към Североизточно държавно дружество.

Двата автомобила, натоварени с 2 куб. м нелегално добити дърва за огрев, са иззети от чиновниците на ДГС „ Нови Пазар”, оповестяват от пресцентъра на Североизточно държавно дружество.

На нарушителите са формирани четири акта по Закона за горите.

На територията на ДЛС „ Шерба” е арестувана каруца. С нея били пренасяни 0,3 куб. м дърва за огрев без документи за легален генезис. За нарушаването, открито при обход на стопанството, са формирани два акта.

Други два акта са формирани от горските стражари в ДЛС „ Тервел”, които са разкрили противозаконната сеч на 10 куб. м дървесина. През миналата седмица чиновниците на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са направили общо 830 инспекции. 132 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 179 – на транспортни средства, 519 – на физически лица, от които 456 са ловци, а 4 – фенове на риболова.

В началото на отоплителния сезон инспекциите са масирани, а контролната активност остава най-интензивна на местата с висока централизация на нарушавания.

От предприятието, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, припомнят, че санкцията за противозаконна сеч е от 50 до 3000 лева Такава глоба законът планува и за товаренето, превозването, разтоварването, придобиването, съхраняването и преправянето на дървесина без позволение. Ако противозаконните дейности се правят проведено с комерсиална цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказване е имуществена глоба в размер от 100 до 5000 лева При наново нарушаване в период от една година от влизането в действие на наказателно разпореждане се постанова санкция или имуществена глоба в троен размер. До шест години затвор и санкция от 1000 до 20 000 лв. законът планува за нарушителите, които са подведени под наказателна отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР