Два австрийски региона ще въведат пълни ограничителни мерки за всички

...
Два австрийски региона ще въведат пълни ограничителни мерки за всички
Коментари Харесай

Два региона в Австрия въвеждат пълни ограничения

Два австрийски района ще вкарат цялостни ограничаващи ограничения за всички хора от идната седмица, с цел да лимитират внезапно покачващите се равнища на коронавирусни инфекции, до момента в който лечебните заведения се борят да се оправят с тях.

По време на днешното съвещание на Народното събрание консервативният губернатор на Горна Австрия Томас Щелцер съобщи, че в случай че не се стигне до общонационално блокиране, районът ще влезе в " няколкоседмично блокиране от идната седмица ", заяви в. „ Ди Пресе “.
Австрия: Разделение на имунизирани и неимунизирани
Карина може да излиза от вкъщи си единствено по избрани аргументи, като работа или пазаруване на храна. Забранено й е да посещава кафенета и ре...

Област Залцбург също се съгласи да се причисли към тези ограничения, като разгласи в изказване, че те са нужни " предвид на продължаващото внезапно повишаване на броя на новите случаи на заразяване с корона ".

" Вече на блокирането ", цитира „ Ди Пресе “ губернатора на Залцбург Вилфрид Хаслауер, който също като Щелцер е член на консервативната Австрийска национална партия.

От понеделник цяла Австрия е в спорна двустепенна обсада, като неимунизираните хора могат да напущат домовете си единствено по стеснен брой аргументи, като да вземем за пример да купуват съществени хранителни артикули и да вървят на работа.

Горна Австрия беше първият район, който наложи това през предходната седмица, само че цялата страна бързо последва образеца, защото инфекциите доближиха рекордни равнища.

В момента седемдневната заболеваемост в Горна Австрия е 1 556 случая на 100 000 души, а в Залцбург - 1 673 на 100 000 души.
1500 евро санкция за неимунизираните в Австрия, в случай че не съблюдават локдауна
Два милиона неимунизирани австрийци са блокирани по домовете си от понеделник. Гневът измежду хората нараства на фона на известията, че п...

Болниците в района на Залцбург са почнали подготовка за защото са изправени пред големия брой пациенти. Това значи, че те ще вземат решение кои пациенти ще дават отговор на условията за интензивни грижи и кои не, оповестяват медиите.

Последните данни демонстрират, че 64% от цялото население на Австрия е имунизирано, което изостава от междинното за Европейски Съюз.

Междувременно в прилежаща Германия, където 67,5 % от общото население е имунизирано, страната неведнъж чупи рекордни стойности на случаите. В четвъртък тя заяви за повече от 65 000 нови случая.

Това се случва, откакто в четвъртък Бундестагът утвърди промени в Закона за отбрана от инфекции, които на процедура трансформират пълномощията на федералното държавно управление да постанова ограничения след 25 ноември, в случай че мярката влезе в действие.

Междувременно лечебните заведения в източната немска провинция Саксония доближават лимита на потенциала си. Тъй като в продължение на три следващи дни 1300 кревати са заети от пациенти с коронавируси, те задействаха нови ограничавания, които стартират да работят от петък, заяви „ Зюддойче цайтунг “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР