Два американски самолетоносача – „Нимиц“ и „Роналд Рейгън“, проведоха учения

...
Два американски самолетоносача – „Нимиц“ и „Роналд Рейгън“, проведоха учения
Коментари Харесай

САЩ изпратиха самолетоносачи в Южнокитайско море

Два американски самолетоносача – „ Нимиц “ и „ Роналд Рейгън “, организираха учения в оспорваното Южнокитайско море, като американският флот съобщи, че Китай също прави военни учения, които са подложени на критика от Пентагона и от прилежащите страни, заяви " Ройтерс ".

Китай и Съединените щати се упрекват взаимно, че разпалват напрежението в стратегическия воден път на фона на така и така доста обтегнатите връзки сред двете страни по доста въпроси от международния дневен ред. Не се оповестява къде тъкмо се организират ученията в Южнокитайско море, за 90% от чиято акватория претендира Китай, съобщи организация " Фокус ".

„ Целта е да дадем категоричен сигнал на нашите сътрудници и съдружници, че сме ангажирани с районната сигурност и непоклатимост “, разяснява контраадмирал Джордж Уикоф пред американския вестник The Wall Street Journal. Уинкоф, пълководец на ударната група, ръководена от самолетоносача „ Роналд Рейгън “, съобщи, че ученията не са отговор на тези, които се организират от Китай, които Пентагонът подлага на критика тази седмица като „ контрапродуктивни за напъните за облекчение на напрежението и поддържане на стабилността “. Китай отхвърли рецензиите на Съединени американски щати за своите военни маневри в петък и репликира, че Съединени американски щати са отговорни за увеличение на напрежението в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР