Два американски разузнавателни самолета са кацнали на летище Никос Казандзакис

...
Два американски разузнавателни самолета са кацнали на летище Никос Казандзакис
Коментари Харесай

Американски разузнавателни самолети кацнаха на остров Крит

Два американски разследващи самолета са кацнали на летище " Никос Казандзакис " в град Ираклион на остров Крит, съобщи гръцкият ефирен канал Скай.

Единият от самолетите МС-12S EMARSS e бил с цивилен отличителни знаци, а другият МС-12 Liberty - с отличителни знаци на американските военновъздушни сили.

Медията разяснява, че това се случва в миг, когато облаците над Източното Средиземноморие са почнали да се сгъстяват поради очертаващ се удар на Съединени американски щати и Франция в Сирия и поради възходящия враждебен климат с Русия.

Отбелязва се, че кацналите на остров Крит американски самолети са били употребявани в задачи в Афганистан и Ирак. Според Скай други такива, само че по-малки самолети са взели участие и в интервенции на Съединени американски щати в Африка и Латинска Америка.

Де факто с тези самолети се събира разследваща информация, с помощта на конфигурираните върху тях мощни радиолокационни системи и датчици.

Позовавайки се на " Таймс ", съветската организация ТАСС съобщи, че английските военновъздушни сили в Кипър се сложени в положение на нараснала подготвеност за нанасяне на вероятни удари против Сирия.

Агенцията цитира също Би Би Си, която през вчерашния ден заяви, базирайки се на лични източници, че английският министър председател Тереза Мей била подготвена да се причисли към военните дейности против държавните сили в Сирия, без да търси утвърждението на английския парламент.

По сведения на " Дейли телеграф " Тереза Мей се разпоредила английски подводници да навлязат към крайбрежията на Сирия на разстояние един ракетен удар, показва ТАСС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР