Два американски изтребителя извършили въздушни удари в сряда, за да

...
Два американски изтребителя извършили въздушни удари в сряда, за да
Коментари Харесай

Изтребители на САЩ унищожиха муниции в Кобани

Два американски изтребителя направили въздушни удари в сряда, с цел да унищожат боеприпасите, които били изоставени, когато американските сили напуснали циментова фабрика южно от Кобани, Сирия, заяви в. " Сабах ".
Фабриката беше служила като координационен център за ръководената от Съединени американски щати коалиция и Сирийските демократични сили (СДС).
Полковникът от американската войска Майлс Чагинс, представител на обединението, съобщи, че ударите на изтребителите Ф-15E са авансово планувани и са унищожили муниции, съхранявани в циментовата фабрика.
Той добави, че целият личен състав на обединението и " съществена тактическа екипировка " са изтеглени от базата преди ударите.
Повечето от 1000 американски бойци в Сирия ще се изтеглят през идващите дни и седмици поради военната атака на Турция в Североизточна Сирия.
Анкара започва интервенция „ Мирна пролет “ на 9 октомври.
Турската атака е ориентирана против кюрдските Отреди за отбрана на популацията (ОЗН), които съгласно Анкара са терористична формация, която е отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), бореща се против Анкара от 1984 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР