ДВ: Вие ще бъдете водещ на откриването и на гала-събитието

...
ДВ: Вие ще бъдете водещ на откриването и на гала-събитието
Коментари Харесай

Самуел Финци: В момента нямам основание да се гордея с това, че съм българин

Дъждовни води: Вие ще бъдете водещ на откриването и на гала-събитието по връчването на премиите на юбилейното издание на огромния кино фестивал Берлинале сред 20 февруари и 1 март следващата година. На уеб страницата на фестивала се споделя, изтъквам по памет, че са Ви избрали, тъй като сте занаятчия на езика и на интерпретацията и човек с персонален сексапил. Това са огромни похвали, изключително като се има поради, че преди към 30 години дойдохте в Германия без да знаете нито дума немски. Чувствате ли се през днешния ден занаятчия на немския език?

Самуел Финци: Майстор? Не мога да кажа, че съм занаятчия. Чувствам се, по какъв начин да кажа, вкъщи си. В немския се усещам като у дома, комфортно ми е, мога да работя с езика, мога да приказвам обичайно. Откакто съм пристигнал в Германия, не съм спрял да работя - по този начин се натрупа опит, натрупа се и самочувствие. 30 години не съм спрял - и нямам желание да спирам. Помага ми и друго: че съм леко музикален.

Дъждовни води: Като татко си…

Финци: Да, само че основно като майка си. Майка ми е доста музикален човек, дори повече от татко ми.

Дъждовни води: В изявленията във връзка решението да сте водещ на Берлинале се споделя, че Вие сте един от най-търсените артисти в Германия - с функции в киното, в малкия екран и на такива огромни подиуми като виенския Бургтеатър или Дойчес Театер в Берлин. А в български медии се появи огорчената констатация, че не Ви водят като български артист. Вие самият какъв се чувствате?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР