Дузина дела за съжителство с малолетни и непълнолетни е разгледал

...
Дузина дела за съжителство с малолетни и непълнолетни е разгледал
Коментари Харесай

12 осъдени за незаконно съжителство с деца

Дузина каузи за общуване с малолетни и малолетни е разгледал Хасковският областен съд през предходната година.

Пет от случаите са завършили с присъди. Други седем лица също били приети за отговорни. Наказателната отговорност против тези подсъдими е била свалена и са им наложени санкции по член 78а. Въпросните седмина не са били осъждани досега, това им е първо закононарушение, а и съжителството е било непринудено и по ред други аргументи са понесли единствено административната мярка.

" Тенденцията в Хасково е с леко покачване. В предходни години е имало под 10 каузи ", разяснява ръководителят на Районния съд Пламен Георгиев.

Юристи разясниха, че традициите на ромите и ранните бракове са сериозен проблем. Престъпленията по член 191 и 192 се откриват доста мъчно. Първият от изброените гласи, че пълнолетно лице, което, без да е сключило брак, заживее брачен с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се санкционира със затвор до две години или с пробация, както и с публично неодобрение. " Родител или различен сродник, който получи откуп, с цел да позволи на своя щерка или сродница, ненавършила 16-годишна възраст, да заживее брачен с другиго, се санкционира с отнемане от независимост до 2 година или с санкция до три хиляди лв. ", написа в член 192 от Наказателен кодекс.

Такива каузи се образуват нормално след сигнал, че дете е родило дете. Всички процеси са против момчета. Под ударите на закона не попадат тези, които също не са пълнолетни все още на почналото нелегално общуване.

По данни на обществените натурални помощи като малолетни майки през 2018 година са получили над 110 девойки от всичките 11 общини в Хасковска област. Помощите не са парични, раздавани са бебешки храни и памперси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР