Душа на пеперуда е специална компилация от мемоар и избрани

...
Душа на пеперуда е специална компилация от мемоар и избрани
Коментари Харесай

Откъс от "Душа на пеперуда" на Мохамед Али

" Душа на пеперуда " е специфична компилация от спомен и определени духовни прозрения на един от най-великите спортисти на всички времена. Непреходни добродетели като обич, мир и съгласие оживяват върху страниците на книгата, подкрепени от суфистки притчи, персонални истории, писма и стихове. Красотата и остротата на писане са толкоз изумителни, колкото са и уменията на Мохамед Али на боксовия кръг, споделят издателите на книгата. Там, където се срещат красивите криле на пеперудата с безпощадното жило на пчелата, егото и емпатията, тленното и безконечното – там стартира и това житейско странствуване на великия Мохамед Али. Книгата е към този момент на пазара, издава я " Вакон ". Ето и фрагмент от нея:

Писмо до СВETA

Митовете описват за боговете, легендите – за героите, а приказките разказват безкрайните светове на магията и сънищата. Тази книга не е нито мит, нито приказка, тя е историята на индивида легенда, с непоклатими убеждения. В идващите страници ще прочетете за мъжа, който попита сърцето си какво би трябвало да предприеме, и за сърцето му, което му отвърна с барабанен удар. Неговото ехтене още не е заглъхнало.

Ще прочетете за мъжа, подкрепил тези, които не могат да се оправят сами, за мъжа, който гледа противниците си в очите и раздава себе си на света и всички, които среща в живота си.

Ще прочетете за мъжа, който въплъщава споровете, битките и очакванията на предходните епохи, хипнотизира света с артистичността си на боксовия кръг и завоюва уважението му със смелостта си отвън него. И въпреки всичко най-големите му достижения – любовта, добротата и щедростта – остават отвън светлините на прожекторите. През целия си живот той бе съпричастен с нас в моментите на тъга и благополучие. Той откри дом в сърцето на хората от целия свят и стана образецът за първенец и воин.

Казват, че за Мохамед Али е написано повече, в сравнение с за всеки различен наш съвременник. Когато имаш сърце, огромно като света, светът желае да написа за теб. Разликата сред тази книга и всички други, отдадени на него, е, че тази книга е от дълбините на сърцето му.

На идващите страници ще видите света през очите на моя татко. Ще научите за неговите фантазии, трудности, разочарования и победи от младостта до през днешния ден. Тази книга е пътешестване през най-важните моменти от живота на баща. Тя съдържа негови персонални мемоари, допълвани от мои мемоари и истории и стихотворения, докоснали сърцето му.

Бях свидетелка на човечността и съпричастността на този човек, чието почтено сърце не бе допряно от времето, човек с душа на пеперуда. За мен бе подарък и чест, работейки с моя татко, да му оказа помощ да споделя мисли, убеждения и мотивации с целия свят. Ако всички ние имаме функции в живота, то това е в историята на индивида, изиграл ролята на любовта.

Тате, ти си моята безконечна истина, моята мощ, моят парадайс на земята. Благодаря ти, че си до мен, благодаря ти, че вярваш в мен, благодаря ти, че държиш ръката ми в тъмното и постоянно стоиш до мен. Ти бе повече от мой татко, ти беше мой преподавател в обичта, другар и мой ангел пазител. Аз те обичам и боготворя повече, в сравнение с би предположил в миналото. Бог да те благослови, баща.

Ти си моето ентусиазъм.

С обич,
Хана Ясмин Али

Книгата може да поръчате тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР