Дупница. Сградата до Учителският институт“ в Дупница е предоставена за

...
Дупница. Сградата до Учителският институт“ в Дупница е предоставена за
Коментари Харесай

Сградата до „Учителският институт“ в Дупница е предоставена за ползване от страна на Общината

Дупница. Сградата до „ Учителският институт “ в Дупница е предоставена за прилагане от страна на Общината. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Христо Апостолов, пресаташе на Община Дупница. С решение на Министерски съвет, Община Дупница става притежател на постройката, която се намира в съседство на " Учителски институт ".

„ Сградата бе употребена преди години за банка, по-късно мина в частни ръце, с цел да се озове най-после в Национална агенция за приходите поради дълг на компанията. От кметския екип обаче не се отхвърлиха да бъде добита и в последна сметка, солидната постройка със застроена повърхност 301 кв.м е към този момент благосъстоятелност на Община Дупница “, сподели Христо Апостолов.

Съгласно решението на Министерски съвет, Община Дупница ще сътвори " Център за европейско финансиране " при вземане предвид на законодателството и разпоредбите в региона на държавните помощи. „ Община Дупница имаше предпочитание да придобие и постройката на " Военен клуб ", само че от Министерство на защитата отхвърлиха с претекста, че постройката ще продължат да я експлоатират “,каза Христо Апостолов.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР