Дупница потъна в смрад и мизерия. Градът е заринат в

...
Дупница потъна в смрад и мизерия. Градът е заринат в
Коментари Харесай

Нещо отвратително се случва в Дупница! Из града се носи страшна миризма на...

Дупница потъна в воня и бедност. Градът е заринат в отпадък, който поради внезапното повишаване на температурите разнася невероятна миризма. След като Община Перник отхвърли краткотрайното превозване на битовите боклуци от Община Дупница на техните сметища, в Дупница са изправени пред рецесия с боклука. Очаква се решението на общинските препоръки на прилежащите Самоков и Костинброд, написа news.bg.

Сметището, където се транспортира боклука на Дупница, се намира над жилищния комплекс " Бистрица ". То остава затворено до края на календарната година. С оглед на това, в случай че Община Дупница не откри бързо нов терен за бунище, няма да има къде да кара отпадъците си.

След последното съвещание на Общинския съвет в Дупница, на което общинарите не одобриха решението за преотреждане на към 200 декара парцели край селата Джерман и Грамаде за ново хранилище, обстановката в града става още по-сложна.

Припомняме, че жителите на Джерман към този момент от 5 години водят правосъдни каузи и провеждат митинг против построяването на хранилище за боклуци. Съоръжението е планувано на към 500 метра от къщите на хората, което съгласно локалните е неприемливо, а там би трябвало да се депонира боклука на шест общини от региона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР