Дупница имаше една неприятна слава преди 15-16 години, беше свързана

...
Дупница имаше една неприятна слава преди 15-16 години, беше свързана
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Няколко души още движат бизнеса на Галеви

Дупница имаше една неприятна популярност преди 15-16 години, беше обвързвана на първо място с братя Галеви. Сега стана ясно, че въпросният господин Капланов е бил обвързван с тях. Това сподели по Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията по отношение на изгубването на Янек Миланов.
Още по тематиката
Личните ми мемоари са, че някъде 2005-2006 година внезапно Дупница стана тематика в медиите, стартира да се разяснява по какъв начин Галеви управляват града. Темата попадна и в интернационалните огромни медии, сподели Безлов.

Навремето беше извършено едно огромно следствие във връзка с братя Галеви, в последна сметка имаше правосъден развой и те бяха оправдани на първа инстанция в Кюстендил, на втора инстанция Апелативният съд ги осъди на 7 години и през 2012 година Касационният съд удостовери присъдата и тогава братята изчезнаха. Пламен Галев беше пуснат като претендент за народен представител и тогава те изчезнаха, напомня Тихомир Безлов.

" Моето усещане е, че при следствието за пране на пари, стана ясно, че Галеви имат доста вложения в Дупница и района и сякаш има няколко индивида, които не престават да движат бизнеса им в града, евентуално локалните знаят повече, само че никой не желае да приказва ", добави Безлов.

Според него, има разнообразни опити на ръководещата политическа групировка да се пребори с сходни случаи на такива места, да вземем за пример Несебър, само че без значение от опитите им, те губят от локалните феодали.

Големият проблем в Дупница и сходни градове е, че младежите не остават там, счита Безлов.

Издирването на изчезналия преди месец Янек Капланов от Дупница продължава. Вече е тестван половината от набелязания регион с повърхност от 120 кв. км. От през днешния ден в издирването ще се включи и конна полиция, заради сложната досегаемост на местностите, които би трябвало да бъдат претърсени.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР