Дупница. Досъдебно производство е образувано за възникналия пожар в района

...
Дупница. Досъдебно производство е образувано за възникналия пожар в района
Коментари Харесай

Кюстендил: Досъдебно производство е образувано за възникналия пожар в района на фирма „Феникс-Ресурс“ край Дупница

Дупница. Досъдебно произвеждане е формирано за зародилия пожар в региона на компания „ Феникс-Ресурс “, директно под автомагистрала „ Струма “ край Дупница. Това оповестиха от пресцентъра на Община Дупница . Пожарът през вчерашния ден докара до опустошаването на хиляди декари ниска растителност и лозя в землищата на няколко села. Заради пожара кметът на Дупница инж. Методи Чимев разгласи през вчерашния ден отчасти бедствено състояние, което ще продължи до среднощ през днешния ден. Магистралата е към момента затворена, като се чакат резултатите, които да дадат отговор дали има нарушаване в здравината на носещите колони.
Инж. Чимев даде спонтанна конференция през днешния ден на мястото на пожара. „ Проблемът е това, което се случи през вчерашния ден и за какво трябваше да стигаме до тук. Още на 2 април 2018 година съм алармирал с писмо АПИ, че на територията на общината, компания осъществя боклуци върху парцели, попадащи под надлез на автомагистрала. Виждате писмото, с което ясно споделям, че натрупването на боклуци е причина за основаване на пожароопасност и да се засегне част от автомагистралата, за което сигнализирам да вземете нужните ограничения по подготвеност. Ето и другото писмо до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник от месец юни предходната година за тази „ бомба със закъснител “. Водим каузи с ползвателя на парцелите, които не са негова благосъстоятелност, спечелили сме на първа инстанция и момента текат обжалвания. Издали сме му актове, някои апелира. Сервитутът на автомагистралата е обществена държавна благосъстоятелност. Каквото са ми разрешавали пълномощията е направено “, съобщи инж. Чимев.
„ Пожарните коли са тук на място и наблюдават за обстановката. Има тук-там тлеещи огнища, само че няма към този момент заплаха да се развихри още веднъж. Тук са и чиновници от Община Дупница, техника на Общината и компании, които не престават работа по преодоляването на обстановката. Има назначена комисия от мен с ръководител зам.-кметът Крум Милев, които стартират незабавно инспекция на вредите “, добави още инж. Чимев.
„ В момента няма проблем да бъде анулирано бедственото състояние. Има резултати от лабораторията на Гражданска отбрана. Оказа се, че няма проблеми с въздуха. Измервания са правени в село Блажиево и Джерман, както и тук на място. Няма заплаха за хората “, изясни Милев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР