Дупничани, гастарбайтери в Италия, която е сред най-потърпевшите от коронавируса,

...
Дупничани, гастарбайтери в Италия, която е сред най-потърпевшите от коронавируса,
Коментари Харесай

Красиви родни гастарбайтерки в Италия с напълно различни версии за COVID-19

Дупничани, гастарбайтери в Италия, която е измежду най-потърпевшите от ковид, след Китай, описаха за обстановката, представени от struma.bg.

След оповестената карантина в цяла Италия поради ковид Даниела Стоичкова, която е в Милано, съобщи:

“Не сме чак толкоз зле след въвеждане на карантина в Италия. Който желае, върви на работа. Аз преди малко се връщам от работа. Не се позволява да се събират доста хора на едно място.

Преди няколко дни децата не се пускаха на открито, само че в този момент си играят по парковете. Баровете работят. Наложиха карантината като защитна мярка, а не че на всички места има болни от ковид. Животът продължава както преди.

Аз пътувах до България през уикенда. На аерогарата попълних декларация, че влизам в страната. Премериха ми температурата. Върнах се в понеделник отново със аероплан. На италианското летище единствено ми мериха температурата”, описа Д. Стоичкова.

18-г. Кристина Стоянова, която живее в градчето Венето, което се намира на 300 км от Милано, пък е на противоположната позиция. Тя твърди, че ограниченията против ковид са драконовски.



Ето какво описа Кр. Стоянова:

“В гр. Венето може да се излиза до магазина единствено със документ, че е нужно, и то единствено в най-близкия магазин. Издава се документ, в случай че някой работи или би трябвало да се движи из града по друга причина, поради детето да вземем за пример. Не може да се пътува от град на град без причина, би трябвало да сме деликатни. Въпреки че вирусът не е рисков, се популяризира доста елементарно и бързо.

Много хора са в лечебни заведения и в случай че се заразяват още хора, а те от ден на ден и повече, то ще пристигна миг, в който в лечебните заведения няма да има места, и ще би трябвало да се избира кой да се лекува и кой не.

Цяла Италия е алена зона към този момент. Дано мине бързо. Сертификатът за овакантяване на дома се попълня онлайн, само че примерно за работа би трябвало да си носиш и листа, който ти дават със заплатата. По този метод удостоверяваш, че се постанова да отидеш на работа и се знае къде е работното ти място”, описа дупничанката Кр. Стоянова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР