Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse за

...
Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse за
Коментари Харесай

Творческо сдружение за изкуства и занаяти открива Kоледен базар в Русе

Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse за пета поредна година показват обичайния Коледен базар. Той ще се разположи на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време ще бъде от 10 до 19 часа. Началото на събитието ще бъде на 13 декември в 10 часа. Изложението ще продължи до края на седмицата.
Желаещите ще могат да се срещнат от първа ръка с технологията на разработване на неповторими произведения от разнообразни занаяти. Представени измежду тях са: текстил, художествена керамика, квилинг, рисувано стъкло, пластика от дърво, бижута, плетиво, полимерна глина, свещи, плъстене на вълна, декупаж, кожени произведения и доста други приложни изкуства. Оригинална коледна декорация ще радва посетителите, а играчки дребните палавници. Местни създатели и занаятчии, както и посетители от Варна, Плевен, Добрич и Разград ще вземат участие в базара.
Дунавският център за изкуства и занаяти, който бе основан през 2013 година организира разнообразни мероприятия в поддръжка на създателите от района. Членове са десетки създатели от Русе и страната. Центърът взе участие в сходни мероприятия и в други градове у нас и чужбина. Организацията учи и опазва локалното културното завещание и развива мрежа от дребни предприятия, заети в основаването на артикули с естетическо и културно значение.
През октомври 2013 планът „ Дунавски център за изкуства и занаяти “ беше показан по време на „ Дните на положителната вест от България “ в Брюксел, като получи специфична премия. През 2015 година на среща в Букурещ центърът инициира основаването на „ Дунавски алианс за изкуства “ дружно с 9 други сродни организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР