Дунавските пристанища ще участват в предоставянето на хуманитарна помощ за

...
Дунавските пристанища ще участват в предоставянето на хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

Зеленски тръби за напредък на украинската армия и чака руските окупатори да избягат

Дунавските пристанища ще вземат участие в даването на филантропична помощ за страните от Африка и Азия, разгласи министър председателят на Украйна Денис Шмигал

Ако украинските войски окажат по-голям напън върху съветските нашественици на юг, те ще избягат. Това сподели украинският президент Владимир Зеленски в изявление за  The Economist, представен от осведомителната организация УНiАН.

Той призна, че напредъкът на фронтовата линия е дребен, само че посочи, че е значимо това, че има предвижване напред. 

„ Сега украинските войски се придвижват. Те към този момент пробиха първата от трите съществени отбранителни линии на руснаците, само че огромният пробив занапред следва. „ Ако ги натиснем от юг, те ще избягат “, съобщи президентът на Украйна.

От съветска страна обаче оспорват изказванията за пробив на първата отбранителна линия. След завладяването на Роботине, армията на Киев съсредоточва напъните си на изток към Вербове, само че хълмовете, където е в действителност съсредоточена първата отбранителна линия се управляват от руснаците и оттова те обстрелват низината, където са украинските бойци, разяснява роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка.  

Украинският президент разяснява и упреците от западните аналитици за това, че  контранастъплението било доста постепенно. Според него, Украйна би изгубила хиляди бойци, в случай че управляващите в Киев се бяха вслушали в съвета да изпратят повече бойци на юг. " Това не е война, при която водачът на страната за разлика от Путин споделя, че цената няма значение. За него животът е нищо ", добави Зеленски. 

Междувременно министър председателят на Украйна Денис Шмигал заяви, че дунавските пристанища ще вземат участие в даването на филантропична помощ за страните от Африка и Азия, което е по самодейност на украинския президент. 

" Правителството поддържа резолюцията за присъединяване на украинските пристанища на река Дунав в даването на филантропична помощ под формата на пшеница и царевица за страните от Африка и Азия ", се оповестява на уеб страницата на украинското държавно управление.

„ Това е нашият принос към световната продоволствена сигурност. Работим с Организация на обединените нации и другите ни сътрудници, с цел да възстановим изцяло износа на селскостопански артикули от Украйна, както и да деблокираме нашите черноморски пристанища “, акцентира Шмигал.

Към момента в Украйна по време на жътвената акция са събрани 34 милиона тона годишна продукция, 22 милиона тона от които – пшеница. 

По данни на Организация на обединените нации 34 страни по света имат остра потребност от продоволствена помощ.

Новият началник на ЧВК „ Вагнер “ Антон Елизаров пък разяснява думите на държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд, която разгласи, че контранастъплението на ВСУ е доста тежко, само че имало напредък и на фона на тежките условия, това впечатлявало. 

„ Но да, резултатът впечатлява. Толкова нацисти не са загивали след Втората международна война “, сподели той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР