Дунавската стратегия има съществен принос за подобряване на стабилността и

...
Дунавската стратегия има съществен принос за подобряване на стабилността и
Коментари Харесай

Дунавската стратегията е мощен инструмент за мобилизиране на страните

" Дунавската тактика има значителен принос за възстановяване на стабилността и сигурността в Европа посредством построените устойчиви мрежи и партньорства ", съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, на Интерпарламентарната конференция.

Според Николова, Дунавската тактиката е мощен инструмент с капацитет да активизира страните по-лесно да се оправят с провокациите във връзка с разширението и сигурността. " Сътрудничеството в рамките Дунавската тактика улеснява основаването на устойчиви партньорства, продан на ноу-хау, положителни иновационни практики и мултикултурен разговор ", разяснява зам.-министърът.

Николова показва, че са изведени девет стратегически плана за над 40 милиона евро в региона на водния превоз, транспортната инфраструктура, енергетиката, възстановяване на административния потенциал, образованието, юношески начинания и нововъведения. " Те способстват за интегриран метод при оправянето с съответни районни проблеми, като усъвършенствана плавателност, по-добра съгласуваност, попречване на наводнения, замърсяване на водите, като всичко това не се лимитира от националните граници ", добавя тя.

България като ротационен ръководител на Дунавската тактика ще се стреми да работи за разпространение на Стратегията и да дефинира взаимни решения на общите провокации. " Ще се съсредоточим върху полемиките във връзка с културното завещание и туризма като съществена тематика на Седмият годишен конгрес на Дунавската тактика ", разяснява Николова.

Зам.-министърът добави, че " в границите на плануванаъа среща на министрите, виновни за туризма се надяваме страните да се обединят върху съответен стратегически план в бранша и да се дефинират източници на финансиране ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР