Дунавска харта за млади таланти“ подписаха на официална церемония кметът

...
Дунавска харта за млади таланти“ подписаха на официална церемония кметът
Коментари Харесай

Харта за обвързване на образованието с пазара на труда подписаха в Загреб

„ Дунавска харта за млади гении “ подписаха на публична гала кметът Калин Каменов на Враца, министри и специалисти от европейски страни. Събитието е част от заключителната среща по план EDU – LAB: „ Ново дунавско ръководство за реализиране на сходство сред висшето обучение и пазара на труда “ и се организира в хърватската столица Загреб.
Хартата е израз на желанието на сътрудниците за създаването и използването на форми на образование, които са съобразени с потребностите на бизнеса. Основната цел на документа е да се внедрят модели за по-практично насочена подготовка на младежите. Кметът Калин Каменов разяснява, че през последните три години Община Враца поставя старания за развиване на професионалното обучение, което да е насочено напълно към специалностите и бизнеса.
На церемонията участваха още: министърът на труда и обществената политика на Хърватия, проф. доктор Волфганг Шуслер – от фондация „ Образование “ – Германия, преподаватели в Технически университети в Белгия, Румъния, Словения, Словакия, Босна и Херцеговина, Сърбия и Унгария, заместник-министърът на образованието и науката – Деница Сачева, заместител регионалният шеф Мирослав Комитски, преподаватели от Технически университет – София, членове на Българска индустриална камара и Българска туристическа камара, представители на врачанската компания RBO, както и специалисти от локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР