Дунав победи Верея в Русе с 1:0 в мач от

...
Дунав победи Верея в Русе с 1:0 в мач от
Коментари Харесай

"Дунав" взе важна победа по пътя към оцеляването

" Дунав " победи " Верея " в Русе с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига и все значими три точки в битката си за оцеляване.

Футболистите на Людмил Киров бяха по-добрите на терена, владееха топката, сътвориха рискови обстановки и могат единствено да съжаляват, че не съумяха да отбележат повече попадения. Така русенският отбор записа пета победа от началото на шампионата.

В седмата минута Дмитрий Иванов не почисти добре топката. Тя попадна в капитана на " Дунав " Мартин Ковачев, който стреля мощно и високо над вратата. В 14-ата минута Красимир Станоев стреля от фаул, топката се отклони от стената и излъга вратаря Ганев. Той съумя да се намеси, като мазета топката в гредата.

В 25-ата минута Дмитрий Иванов почисти от голлинията влизащата във вратата на " Верея " топка, ориентирана от Мухамаду Ндиайе. В 33-ата минута Георги Динков бе покрай попадение, нанесе удар с глава след корнер, само че вратарят на гостите още веднъж се намеси и избави.

В 44-ата минута " Верея " сътвори рисково състояние пред вратата на " Дунав " - Андреис Ковальов беше изведен, само че Благой Макенджиев го изпревари и улови топката.

През втората част обстановката на терена не се промени - домакините атакуваха, а футболистите на " Верея " се отбраняваха. В 56-ата минута влезлият като запаса през второто полувреме Светослав Ковачев откри резултата за " Дунав ", откакто засече центриране на Драгош Фиртулеску.

С този триумф " драконите " събраха 18 точки на 12-ото място в Първа лига, до момента в който " Верея " е на последното място с едвам 6 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР