Дунав победи с 2:1 като гост Витоша Бистрица в последен

...
Дунав победи с 2:1 като гост Витоша Бистрица в последен
Коментари Харесай

"Дунав" победи "Витоша" с голове на Васил Шопов

" Дунав " победи с 2:1 като посетител " Витоша Бистрица " в финален дуел от 21-ия кръг в Първа професионална лига, а двете попадения в интерес на русенци бяха осъществени от Васил Шопов.

Първите минути на дуела бяха извънредно скучни, а след половин час игра гостите от Русе поведоха в резултата. Васил Шопов центрира отляво от фаул, топката мина през куп от играчи и влезе във вратата на домакините.

Шест минути по-късно новакът в елита можеше да изравни, само че Ивайло Лазаров не съумя да се възползва от създалата се обстановка и вратарят Мартин Луков и Мартин Ковачев се оправиха със обстановката.

В 42-ата минута Николай Христозов от домакините не съумя да се разпише с глава, откакто Даниел Пеев извърши корнер и капитанът на " зелените " беше оставен непокрит в наказателното поле.

В последните секунди на първата част " Витоша " изравни. Петко Цанков центрира по земя, топката доближи до Ивайло Лазаров, който от близко изравни за 1:1, преодолявайки вратаря Луков.

В 57-ата минута удар на Кристиян Узунов срещна напречната греда на вратата на гостите и излезе в навън.

Само три минути по-късно Шопов извърши точно фаул и трансферира издигнатата стена, реализирайки втория и надвит гол в интерес на русенския тим.

На тежкия терен домакините пробваха да доближат до тъждество и четири минути преди края влезлият като запаса Стефан Христов стреля рисково от дъгата на наказателното поле, само че топката излезе в ъглов удар. В 89-ата минута оставеният непокрит в наказателното поле нападател Григор Долапчиев не можа да нанесе прецизен удар с глава към вратата на " Дунав ".

В последните секунди на добавеното време гостите не съумяха да осъществят трети гол във вратата на " Витоша ".

След този триумф " Дунав " има актив от 17 точки на предпоследното 13-то място, до момента в който домакините от Бистрица са последни в класирането със единствено 5 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР