Дунав мост 3 ще даде голям тласък на бизнеса и

...
Дунав мост 3 ще даде голям тласък на бизнеса и
Коментари Харесай

Борисов: Дунав мост 3 ще даде голям тласък на бизнеса и на туризма

" Дунав мост " 3 ще даде огромен подтик на бизнеса и на туризма, ще облекчи транспортните служащи и всички, които висят по границите. Това съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов след взаимното съвещание на българското и румънското държавно управление, което се организира в резиденция „ Евксиноград “, съобщи " Фокус ".

Премиерът добави, че по време на взаимното държавно съвещание българската и румънската делегация са разискали двустранния интерес в областта на стопанската система и инфраструктурата.

„ Стиснахме си ръцете да работим отсега нататък за построяването на инфраструктура и надлежно мостове или хидроенергийни уреди. Възложихме на министрите на превоза и енергетиката да приготвят и да ни кажат кое от двете ще бъде направено ", съобщи Борисов.

" Защо настояваме за тези три огромни плана – на Русе с дни километрични опашки пречат и на бизнеса, и на туризма, най-лесно за осъществяване 45 километра по права линия до Букурещ, сега проектираме Русе – Велико Търново и да стъпим на „ Хемус “. Никопол и Турну Мъгуреле също е предпочитан за двете страни и по тематиката разпореждаме да се направи изследване какъв брой би коствало за мост и надлежно жп линия и скоростен път. Тези близо 200 километра от Констанца-Варна-Бургас – автомагистрала. Оптимист съм, че този път плановете биха могли да се осъществят. Десетилетия трябваха на двете страни, с цел да стигнем до Дунав мост 2. Тол системата и концесионирането на такива уреди ще дадат опция да притеглим вложения и тези мостове да се изплащат на база на тол таксите. По тези три плана търсим взаимно вложители, има декларирани такива, само че най-много тези планове не се бият един с различен - икономическа, финансова, индустриална, комерсиална логичност. Считам, че всеки план не би трябвало да изчаква другите, а да се прави. Разбрахме се и да се постараем оптимално да намерим по-бързо и ефикасно решение, с цел да се усещат хората удовлетворени “, сподели министър председателят Бойко Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР