Дунав е готов за първия си мач в евротурнирите, заяви

...
Дунав е готов за първия си мач в евротурнирите, заяви
Коментари Харесай

"Дунав" се чувства готов и амбициран за мачовете с "Иртиш"

" Дунав " е подготвен за първия си мач в евротурнирите, съобщи треньорът Веселин Великов. Русенци гледат с упоритост към срещите с " Иртиш " в първия прелиминарен кръг в Лига Европа.

Клубът зае мястото на ЦСКА в конкуренцията. Днес алените чакат отговор на обжалването си пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана с вярата за нов поврат.

" На 15 юни дойде писмо от УЕФА за картотекиране на футболисти за Лига Европа и със питане дали имаме опция за присъединяване в шампионата. Четири дни по-късно - на 19 юни, изпратихме писмо в УЕФА, че сме съгласни и имаме подготвеност да играем в предварителния кръг, в случай, че бъдем поканени от УЕФА. На 23 юни при нас пристигна писмо, в което ние бяхме канени да участваме по дело на ЦСКА против УЕФА, само че ние отказахме. Днес има дело, което е заведено от ЦСКА, в което " Дунав " е обсъждан като страна на разногласието и до края на деня би трябвало да излезе публично решение на КАС ", изясни изпълнителният шеф Ивайлов Петков.

Той благодари на Георги Градев, който от клуба са наели, с цел да пази ползите пред УЕФА.


© ФК Дунав

Треньорът Веселин Великов уточни, че тимът е окуражен за евроучастието си

Русенци би трябвало да пътуват за Павлодар във вторник. Те отпътуват до Истанбул с рейс, а от там със аероплан до Астана и по-късно до Павлодар, където се чака да дойдат в сряда, в 11.00 часа локално време.

" Отиваме като новобранци, тимът на " Иртиш " е любимец. За нас е огромен бонус, че ще играем в Лига Европа, защото никой не се е надявал на това. Мисля, че успяхме да проучим " Иртиш ". Изправяме се против в действителност добър тим, който няма спиране в шампионата, защото сега то тече. Няма да ни е леко, само че и на тях няма да им е леко ", сподели Великов.

Капитанът Диян Димов също счита, че противникът е любимец. " Ние няма да отидем обречени. Ще се раздадем изцяло, като се надявам да го отстраним. Настроението е приповдигнато, че ще играем в Лига Европа ". Съотборникът му Мирослав Будинов добави: " Най-важното е да излезем от мача с добър резултат, с цел да запазим интригата за реванша. Мисля, че имаме силите да го създадем ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР