„Дунарит” плати задълженията си в опит да избегне „влизане” на

...
„Дунарит” плати задълженията си в опит да избегне „влизане” на
Коментари Харесай

„Дунарит” плати дълговете си, за да избегне „влизане” на държавата

„ Дунарит” заплати отговорностите си в опит да избегне „ влизане” на страната в предприятието.

Дълговете са платени единствено няколко часа след държавното съвещание, на което бе стихотворец ангажимент страната да придобие сдружението.

Първоначално „ Дунарит” дължи пари на КТБ. Миролио обаче купува този дълг за сметка на собствен депозит, блокиран в затворената банка. След това продава дълга на компания, записана на Вирджинските острови. Следва следващо прекачване, този път към записана у нас компания „ ДИПИ”, тя пък го насочва към КТБ, с цел да придобие част от активи на банката, какво тъкмо не е ясно.

Именно на КТБ страната този понеделник заплаща 50-те милиона, с цел да се избегне, както самичък сподели икономическият министър, преодоляване на предприятието.

„ Дунарит” беше част от имуществото на притежателя на КТБ Цветан Василев. Самото кръстосване на заеми и влогове след затварянето на банката се оспорва от синдиците й. Според управлението на „ Дунарит” кредиторите й до момента са били мними и с неразбираеми планове.

„ Ако предходните обстановки трябваше да плащаме на някой незнаен и някъде си там по острови с неразбираем притежател, в този момент се появява нещо законно в лицето на страната да го изплатим и да завърши този въпрос”, изясни шефът на „ Дунарит” Кръстю Кръстев.

Според шефа на „ Дунарит” икономическият министър е известен за заплащането. От ведомството обаче разясниха, че чакат отчет от Държавната консолидационна компания, с цел да се обясни случилото в последните 24 часа.

Под въпрос е и какво става с лиценза на завода. Според управлението на „ Дунарит” те към този момент са назначили пълномощник, което означавало, че предприятето може да продължи да работи.

Според някогашния вътрешен министър Румен Петков държавното управление се опитвало да овладее оръжейния бизнес, а оповестеното, че „ Дунарит” няма да работи с медиатори, повдигало различен въпрос.

„ На изхода на „ Дунарит” има 6 контракта със Съединени американски щати. Аз се надявам, че министър-председателят не желае да ги ликвидира”, съобщи той.

Според премиера Бойко Борисов таман посредством медиаторите в действителност се източвало сдружението. Предстои ли последваща стъпка на страната и в каква посока, към този момент не е ясно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР