Дунарит: Монитор: Парите за Дунарит и Авионамс отиват в КТБ

...
Дунарит: Монитор: Парите за Дунарит и Авионамс отиват в КТБ
Коментари Харесай

Парите за Дунарит и Авионамс отиват в КТБ и при кредиторите; Близо 500 жители на Севлиево блокираха пътя София - Варна заради безводие

" Дунарит ":

" Монитор ":

Парите за " Дунарит " и " Авионамс " отиват в КТБ и при кредиторите

Парите, платени от ДКК за вземанията на " Дунарит " и Авионамс ", са влезнали непосредствено в КТБ и в масата по несъстоятелността. Никой не може да вземе тези пари с изключение на кредиторите. Това разяснява икономическият министър Емил Караниколов в предаването " Беновска пита " по Канал 3.

Той напомни, че притежател на " Дунарит " съгласно Търговския указател е " Кемира ", която държи 98% от акциите, които са блокирани и запорирани. Караниколов даде да се разбере, че са изкупили вземанията, с цел да защитят ползите на страната и на сдруженията. Той разясни, че " Кемира " и " Хедж ", чиито вземания ДКК е закупила, в действителност са взимали заеми от КТБ. Караниколов отхвърли да има скандал във военнопромишления комплекс.

" Правителството стои зад служащите. В едно от сдруженията има проблем. Това е " Емко ", там има инспекция на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и пожарна сигурност и там са установени нередности. Затова и е лишен лиценза на сдружението за импорт и експорт. Лицензът за вътрешна търговия не му е лишен ", увери още Караниколов. По думите му продукцията на " Емко " остана ненатоварена на пристанището, тъй като " Кинтекс " не може да изнесе продукцията, защото по закон производителят би трябвало да си приготви документите за митницата.

Каналджийство.

" Дума ":

Илияна Йотова: Каналджийството в България е към момента в разцвета си

Каналджийството в България е към момента в разцвета си. Проблемът е по-скоро в неналичието на задоволително гласност и в премълчаване, в сравнение с в неговото решение. Тoзи коментар направи в Ямбол вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя напомни, че са зачестили случаите, в които незаконни мигранти се извозват в коли из страната. " В формалните официални съобщения на европейските служби все по-често участва ново сухопътно трасе, което минава през България, Румъния и Словакия за Западна Европа. Един от пътищата през Сърбия се затвори, само че в този момент каналджиите, които са доста по-гъвкави от формалните управляващи, явно откриха нова опция да изкарват незаконни мигранти от страната ", изясни Йотова. По думите й проблемите с незаконната миграция не би трябвало да се замитат под килима, а да се вземат решение, което е дело на всички институции.

Йотова посети Ямбол за тържественото освещаване на новопостроената арменска апостолическа черква " Сурп Агоп ". Ритуалът по освещаването бе отслужен от архиепископ Езрас Нерсисян, втори по сан в църковната подчиненост и брат на Католикоса на всички арменци Карекин II. Заедно с него в богослужението участваха свещеник Татев Агопян от Румъния и свещеници от арменски храмове в страната.

Доходи.

" Сега ":

Пенсиите следващата година ще се усилят с 3.8%

Пенсиите следващата година ще се усилят с 3.8%. Това ще е процентът, с който ще се идексират пенсиите от 1 юли, разгласи пред БНР определеният предходната седмица нов шеф на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

От 1 октомври ще бъдат нараснали минималните пенсии на 200 лева През 2018-а година в плановете на ДОО е планувано пенсиите да бъдат нараснали с 3,8%. Според него е по-добре да се индексират първо минималните пенсии, а когато има нужните средства - и останалите.

Подготвяната промяна в системата на ТЕЛК не цели да понижи средствата за инвалидни пенсии, а да ограничи измамите, разяснява още Иванов. " За инвалидни пенсии се изразходва една сериозна сума - 1.8 милиарда лева Не е задачата сумата да бъде понижена никога. Целите са тези средства да се насочват към хората, които в действителност имат потребност. Над 40 са правата, които жителите имат право да получат, когато имат решение за ТЕЛК. Това, несъмнено, ощетява зключително доста бюджета, когато някой злоупотреби ", разяснява Иванов.

Протест.

" 24 Часа ":

Близо 500 поданици на Севлиево блокираха пътя София - Варна поради безводие

Стотици поданици на Севлиево и близките села блокираха за няколко минути с разрешението на полицията основния път София - Варна на разклона за село Богатово.

Хората се събраха, с цел да стачкуват против дългогодишното безводие, което мъчи общината. В момента в града има вода по 3 часа вечер, а в селата Богатово и Ловни дол, Идилево чешмите са сухи от 8 дни до две седмици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР