[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна сделка през Комисията за

...
[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна сделка през Комисията за
Коментари Харесай

Комисия за отстрелване на конкуренцията

[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна договорка през Комисията за защита на конкуренцията беше по-скоро условност. Да, от време на време многократното искане на документи и протакането привличаха обвинявания с половин уста за корупция, само че в историята си антимономоплният орган нямаше блокирани придобивания. И по-скоро рецензиите бяха за отстъпчивост.

Със зле аргументираните си решения от предходната година да спре контрактуваните продажби на активите на CEZ и " Нова тв " Комисия за защита на конкуренцията самоуверено се окичи с нова функционалност - инструмент за отстрел на политически неуместни покупко-продажби. И в случай че както за оповестяването на светец са нужни три чудеса, ръководеният от Юлия Ненкова регулатор към този момент може да се брои за канонизиран след решението си от 11 април по проблема " Дунарит ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Комисия за защита на конкуренцията предстоящо се причисли към целия останал държавен уред, впрегнат да осуети преодоляването на оръжейния цех от съперника му " Емко ". И както към този момент за всеки, освен в сектора, е ясно - в интерес на Делян Пеевски. Той отхвърля да има ползи в оръжейния бранш, само че войната против " Емко " се води главно от офшорка на юриста му и с логистична поддръжка от медийната група на депутата.

Обосновката за отхвърли на Комисия за защита на конкуренцията да допусне договорката, която самата тя преди две години пусна безусловно, наподобява съшита с бели конци. Комисията вижда вреди за съперниците, въпреки множеството от самите тях да не изричат терзания. Пазарният дял на комбинацията " Емко " - " Дунарит " е изчислен не по отношение на всички производители, а единствено на топ 5, където двете влизат. И е взет към 2014-2015 година, без да се обърне внимание, че по-късно пада. За Комисия за защита на конкуренцията е проблем, че тяхната мощност може да навреди на пазара, макар че продукцията е съвсем единствено за експорт и по поръчка на непознати държавни управления.

Накратко - Комисия за защита на конкуренцията очевидно бързо мутира. От следващия казионен и не изключително добре работещ регулатор с този троен скок от неуместни решения тя към този момент е действителен риск за всеки вложител, който не си е постлал благоволението на ръководещите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР