Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но

...
 Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Къде е одържавяването?

 " Думите за одържавяване и национализация са надълбоко погрешни, само че когато страната дава лиценз на компании да упражняват бизнес и те би трябвало да заплащат такси, а в случай че те не го вършат, се взима лицензът и нищо друго. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на постоянното държавно съвещание. " Създава се доста неверно усещане с предумисъл, или не, или от неведение, само че в общественото пространство вървят странни изводи. На моето бюро има отчет от Агенцията за държавен и финансов надзор или още казано - Държавна финансова ревизия, адресиран до финансовия министър и основния прокурор. "

" Този отчет от доста страници, за който те си носят отговорност, това е формалният отчет, и касае разликите в заплащане на такси за стотици милиони. Има доста компании, само че защото към този момент прокуратурата е иззела, създали са изземвания през вчерашния ден, няма да разясня компаниите като имена “, добави той.

Според министър-председателя, в случай че досегашните изказвания, че частните хазартни оператори не са плащали на страната уредените по закон такси за активността си, те би трябвало да бъдат осъдени с лишаване на лиценз за активността им, само че това никога не би означавало национализация. " За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е правилно това, значи не са платени стотици милиона лв. такса от разнообразни сдружения. Дали е отговорна Комисията и дали хора оттова ще бъдат наказани? Ще забележим. В момента всички работят на цялостни обороти “, уточни Борисов.

" Никой на никого не взима компанията. Тази активност е лицензионна и в случай че някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лицензът. Къде е одържавяването? Бизнесът би трябвало да бъде непроверяван и да не заплаща налози ли? Той се обвърза и със Закона за
хазарта, който от дълго време желаеме да променим. " Това сподели още министър председателят при започване на държавното съвещание, представен от Фокус.  

Министър-председателят е упълномощил на министъра на финансите Владислав Горанов и на ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, в случай че се стигне до гласоподаване на измененията в Закона за
хазарта, да изразят позицията на ГЕРБ. " Ние можем да подкрепим, категорично би трябвало да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и би трябвало да бъде в забранителния лист за приватизация, да е несъмнено, че безусловно никой различен, с изключение на страната, няма да се занимава с тази активност. Внушението е, че би трябвало надали не да се вкарат други играчи в този бизнес. "

" Ако този отчет е правилен, ще имат проблем доста хора. Ако не е, няма от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето обвързване да изпратим, да се ревизира и да се установи и това го вършим в доста компании, в доста компании и места. Сега е пристигнало времето на инспекцията тук “, добави Бойко Борисов. В този отчет обаче на никое място не попада името на футболния клуб Левски. И в тази връзка министър председателят недоумява каква е връзката.

За да успокои почитателите, Борисов съобщи, че ще се срещне на следващия ден с тях на диалог, както го прави със всички. На нея ясно и на тях ще съобщи, че не става дума за укриване на отчет.   Дали е отговорна Комисията и дали ще бъдат наказани, ще стане след това ясно, защото сега по инспекцията се работи на цялостни обороти. Едно обаче е несъмнено - никой, на никого няма желание да взима компанията, още по-малко да се национализира. Ако има нарушавания ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията, пита Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР