Думите са домът, в който живеем. Нека не допускаме в

...
Думите са домът, в който живеем. Нека не допускаме в
Коментари Харесай

Да пазим духовния си дом - думите, призова президентът Радев

Думите са домът, в който живеем. Нека не позволяваме в него да се засели плесента на незнанието, самодоволството и безкнижието. С тези думи президентът Румен Радев насочи приветствие към българския народ по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май.

Гордеем се с цивилизационния принос на българската писменост и словесност към духовността на славянските нации и културното благосъстояние на света, декларира още президентът и показва, че това е празник на духовното извисяване и на устрема към рационализиране посредством достиженията на науката и културата.

Радев отбелязва, че макар че тази година няма да се организира обичайното шествие, в съкровението на сърцето си всеки един ще има опцията да оцени смисъла на 24 май. " Насаме с думите и възприятията си, с мисълта за приятелите и околните, с които го сродяват езика и писмеността, претърпените стихове, книги, пиеси и филми, общата историческа и културна памет, които ни вършат българи. Дори когато хиляди километри ни разделят от Родината ", акцентира президентът.

Той припомня, че България е възкръснала с помощта на просветата и културата и показва, че " отново те ще ни изведат към хоризонта на свободата и развиването, към общество, в което знаещите ще бъдат ценени, а чистите духом ще водят България ".

Духът надмогва всяко тестване, приключва обръщението си президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР