Думите на руския президент Владимир Путин, изречени по време на

...
Думите на руския президент Владимир Путин, изречени по време на
Коментари Харесай

След думите на Путин за Петър I президентът на Финландия избяга ВИДЕО

Думите на съветския президент Владимир Путин, изречени по време на среща с млади бизнесмени във ВДНХ, провокираха непредвидени последствия. Според The ​​Daily Mail Путин в речта си съпоставя актуалните събития със случилото се по време на ръководството на Петър I.

След това изявление финландският президент Саули Ниинистьо, дружно със брачната половинка си Джени Хаукио, незабавно отлетя у дома с хеликоптер от Аландските острови. Там те бяха на посещаване по случай 100-годишнината от автономията.

Първоначално беше планувано президентската двойка да вечеря с краля на Швеция Карл Густав XVI и кралица Силвия. В резултат на изявлението вечерята беше незабавно анулирана.

Според публицисти възмущението на президента на Финландия е предизвикано от думите на Путин, че Петър I „ не е лишил нищо “ от Швеция, а единствено е върнал своите територии.

„ Петър I води война в Северната война в продължение на 21 години. Изглежда, че той се бие с Швеция и завладява нещо там. Нищо не превземаше! Той си връщаше “, сподели по-рано Путин, визирайки земите на целия регион на Ладога, където е учреден Санкт Петербург.
В същото време, съгласно Путин, на модерна Русия „ също й се падна да си връща и укрепва “.



Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР