Думите на лидер на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, който

...
Думите на лидер на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, който
Коментари Харесай

Лидер на "Алтернатива за Германия" нарече нацизма просто "курешка" в историята на страната

Думите на водач на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", който разказа 12-годишното ръководство на нацистите като " единствено курешка " в историята на страната, провокираха отвращение в целия обичаен политически набор, съобщи Би Би Си.

Съпредседателят на партията Александър Гауланд насочи тези думи по време на послание към младежкото й крило.

Политици в ръководещата коалиция и президентът Франк-Валтер Щайнмайер упрекнаха Гауланд, че се пробва да омаловажи осъществените от нацистите жестокости.

В събота Гауланд сподели, че германците би трябвало да поемат отговорност за 12-те години на ръководството на нацистите, само че добави, че " Хитлер и нацистите са единствено курешка в над хилядагодишната сполучлива немска история ".

В отговор генералният секретар на консервативния Християндемократически съюз на Ангела Меркел написа в " Туитър ": " 50 милиона жертви на войната, Холокост и тотална война са единствено " пилешка курешка " за " Алтернатива за Германия " и Гауланд! Така в реалност наподобява партията зад маската си на честност ".

Президентът разяснява, че всеки, който отхвърля този раздор с цивилизацията, или го омаловажава, освен се подиграва с милионите жертви, само че и умишлено желае да отвори остарели рани и да сее нова ненавист.

В неделя Гауланд отхвърли да наскърбява жертвите на " незаконния " нацизъм и сподели, че " пилешка курешка " е едно от най-презрителните описания в немския език.
В позиция от нощес на фракцията " Алтернативен център " се показва, че изявлението на Гауланд в най-хубавия случай звучи неразбираемо и че " това не трябва да се случва на политик, който има най-малко минимално възприятие за отговорност пред немската история ". Дори ръководителят на парламентарната група на " Алтернатива за Германия " насочи рецензии към Гауланд за " несъответствуващия избор на думи ".

Крайнодясната партия влезе в Народното събрание за пръв път през септември предходната година, подсилена от недоволството в доста райони поради притока на мигранти през 2015-2016 година Сега тя разполага с 94 места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР