Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за ядрените

...
Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за ядрените
Коментари Харесай

Ръководителят на делегацията във Виена разкритикува думите на генералния секретар на НАТО за ядрените оръжия

Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за нуклеарните оръжия в Източна Европа за следващ път удостоверяват, че Брюксел дефинитивно е изгубил всякаква връзка с действителността, сподели за РИА Новости Константин Гаврилов, началник на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията.

" Тези изказвания са още едно удостоверение, че Брюксел на НАТО най-сетне е изгубил всякаква връзка с действителността. Вместо да отговори на апела на Русия за деескалация на напрежението в Европа, основният чиновник на Северноатлантическия алианс декларира, че НАТО ще се приближи още повече в нуклеарно отношение към границите на страната ни “, сподели дипломатът.

Сградата на Министерството на външните работи на Руската федерация - РИА 
Министерството на външните работи отговори на изказването на НАТО по отношение на разполагането на нуклеарни оръжия източно от Германия
Според него Столтенберг би трябвало да е наясно с следствията от сходна стъпка.
 
" Сегашната обстановка в Европа към този момент е избухлива. Принудени сме да предприемем ограничения за отбрана и гарантиране на нашите ползи и нашата сигурност ", сподели още Гаврилов.
По-рано Столтенберг сподели, че в случай че Германия откаже да разположи нуклеарни оръжия, те могат да се окажат в други европейски страни, в това число на изток от нея. Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко отговори, че думите на генералния секретар са равносилни на отменяне на Основополагащия акт Русия-НАТО.

В документ от 1997 година страните обрисуват " разпоредбите на играта " и границите на позволеното: алиансът се ангажира да не разполага непрекъснато " обилни бойни сили " на източните граници, а Русия от своя страна изрази готовността си „ да покаже подобаваща въздържаност при разполагането на своите стандартни въоръжени сили в Европа “. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР