Думите които той изрече, аз не мога да защитавам подобна

...
Думите които той изрече, аз не мога да защитавам подобна
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Нямаме основание да вземем толкова крайна позиция спрямо Валери Симеонов

" Думите които той изрече, аз не мога да пазя сходна позиция, само че изказванието на Симеонов, че изреченото от него е отвън подтекста и неговото държание от самото начало, обвързвано с дебатите във връзка с Законите за хората с увреждания, не ни дава съображение да вземем толкоз последна позиция . " Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов.
" Със сигурност, в случай че Валери Симеонов излезе от изпълнителната власт, не е ясно по какъв метод ще действа оттова насетне дребната коалиция в огромната. Това основава избрани предпоставки за неустойчивост. На този стадий избираме да няма промени в обединението, по метода, по който тя е образувана. ", добави още той в изявление за BTV.
" 150 млн. са добавени към общите разноски, които са към 2 милиарда за хората с увреждания, като в тях са включени надбавки, пенсии. Тези 150 млн. ще дадат опция за хората, които са над 18-годишна възраст, само че са все толкоз мъчно обществено, да получат едни базов най-малък приход ", уточни още той.
По думите му по този метод се получава един приход, който не може изцяло да подсигури финансовата потребност на фамилията, само че е стъпка напред към по-доброто. Владислав Горанов посочи, че настояването на оставката на Валери Симеонов не е отвън техния обхват и спор.
Според Горанов отводът на Българска социалистическа партия да влиза в парламентарна зала до оставката на вицепремиера Валери Симеонов е двуличен.
" Имаме задоволително болшинство в българския парламент, с цел да може да стартира той работа. Това е технология на парламентаризма, употребена в предишното от страна на ГЕРБ. Само, че ние тогава не се появявахме в Народното събрание и не участвахме в дебатите, в този момент те са избрали подобен метод “, уточни Горанов. Той сподели, че Българска социалистическа партия желае оставка на цялото държавно управление и това съгласно него е естествената роля на опозицията.
Ще има ли Коледни надбавки за пенсионерите?
" Приходната част на бюджета за тази година върви доста добре. В министерството на труда се работи към този момент по тематиката за коледните добавки. Там би трябвало да се разработят разнообразни разновидности и ще се обединим към най-хубавият. Предполагам, че до няколко седмици ще внесем предложение в Министерски съвет да бъдат отпуснати средства за коледни добавки. Темата на дебатите е какъв брой тъкмо ще бъде сумата, само че по първични калкулации тя ще е същата като за великденските добавки. Общо приказвам за към 50 млн. лв., които ще бъдат разпределени ", сподели министърът в отговор на въпрос дали тази година пенсионерите ще получат коледни добавки.
Защо Мая Манолова остава без защита?
" Хората би трябвало да схванат, че цената на горивата не зависят от държавното управление. НСО е една скъпа таксиметрова компания. Точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази процедура се приключва. Няма нищо целеустремено против омбудсмана. Тя употребява единствено кола и водач. Няма данни за закани към нея и не употребява защита. За това споделям, че това е дно скъпо такси. Аз не употребявам кола от НСО. В държавно управление има и други сътрудници, които са се отказали. Нямам нищо срещу да се организира спор колите и водачите на НСО да отпаднат и за министрите ", изясни Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР