Думи на увереност могат да бъдат чути, когато са изречени,

...
Думи на увереност могат да бъдат чути, когато са изречени,
Коментари Харесай

Езикът на тялото или как да излъчваме увереност

Думи на убеденост могат да бъдат чути, когато са изречени, както и да се прочетат, когато са написани. Но може ли увереността да се интерпретира посредством дейностите на един човек?

Да, може. В интерес на истината, дейностите имат по-голяма тежест спрямо речи и писмени материали. Винаги, когато е налице облак на подозрение по отношение на истинността на обещано изявление в границите на някаква полемика. Затова езика, който не се изрича или чете служи като удостоверение за акуратност. Това е езикът на тялото - придвижвания или жестове.

Имайте поради следните пози, като пози на убеденост

 Жестове

Уверения човек е по-вероятно да приказва непринудено, без да премисля още веднъж мислено, което може да се види в очите му. Очите са прозорец към душата. Уверения човек реализира повече зрителни контакти, в сравнение с неуверения. Той може да огледа към вас когато и да е, да задържи погледа ви, като неговите очи мигат по-рядко (освен в случай че няма табиет да мига постоянно, само че вие ще забележите това предварително).

Уверения човек приказва с ръце, надалеч от лицето си. Той не покрива устата си или носа, не чопли главата си.

Човек, излъчващ убеденост, дължаща се на неговите достижения, стои изправено и гордо. Показва, че несъмнено знае къде се намира. Изправен тил с повдигната брадичка демонстрира убеденост и даже предимство.

Един от най-надеждните индикатори за убеден човек са жестовете на ръцете. Когато всеки пръст на ръката (в изправено положение) е допрян до срещуположния пръст на другата ръка, това е доста сигурен знак за убеденост. Този жест припомня купола на черква.

 Увереност

Някои хора вършат този жест очевидно, когато са седнали, за покажат, че са сигурни в това, което приказват.

Можете да забележите, че когато началник и зависещ приказват между тях, доста евентуално е шефа да направи жеста, разказан нагоре. Докато седи пред бюрото си, шефа нормално слага лактите си върху него и приближава ръцете си пред лицето.

Що се отнася до дамата, тя нормално слага своите лакти на облегалките на стола, до момента в който седи, с доближени в скута ръце. Ако стои изправена, тя приближава ръцете си на равнището на талията.

Много е значимо да разберете дали жестовете, които прави другия човек са в действителност показателни за неговите същински страсти и темперамент. Уверете се, че не сте подведени или излъгани.

Това се отнася изключително за общуването с хора, които съвсем не познавате и когато искреността е от решаваща роля при договорката. Можете да ревизирате това, като търсите други знаци, свързани с жестовете, които човек демонстрира.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР