Думата „ревизия“ не фигурира в нашите приоритети. Това заяви новият

...
Думата „ревизия“ не фигурира в нашите приоритети. Това заяви новият
Коментари Харесай

Денков: Думата „ревизия“ не е сред приоритетите на МОН

Думата „ проверка “ не попада в нашите цели. Това съобщи новият длъжностен министър на образованието Николай Денков при представянето на задачите на ведомството за идващите три месеца.

Той посочи, че като министър е задължен да направи инспекция на разходването на средствата и това ще бъде направено по надлежния ред.

„ Първият ни приоритет е сполучливото довеждане докрай на образователната година, което включва държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след главно обучение “, сподели Денков и добави, че ще се работи и върху подготовката на идната образователна година.

„ Ще създадем изчерпателен разбор какви са резултатите от отдалеченото образование, къде има съществени проблеми, свързани с отпадането на учениците, със закъснението с усвояването на материала. На тази база при подготовката на идната образователна година ще предложим пакет от ограничения, които са бъдат прилагани от идващия екип в министерството “, изясни Денков.

Той уточни като трети приоритет завършването на картата на висшето обучение в България, а като четвърти дейностите, които са заложени в Плана за възобновяване и резистентност и стратегиите, свързани с обучение, образование и научни проучвания.

Снимка: БГНЕС
Денков показа и екипа си от заместник-министри:

Мария Гайдарова, която участваше и в предходния длъжностен екип, ще дава отговор за всички действия свързани с учебната мрежа – довеждане докрай на образователната година и подготовката на следващата;Евгения Пеева ще дава отговор за разбора на проблемите в учебното обучение. Тя ще координира и интернационалната дейност;Генка Петрова ще координира дейностите във висшето образование;Нели Косева ще поеме работата във връзка с научната дейност;
Всеки от заместник-министрите ще работи в границите на своята подготвеност, посочи Денков.

Той приключи, че при първа опция ще бъдат възобновени присъствените занятия във висшите образователни заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР