Думата ревизия не е най-точна за Министерството на транспорта. Аз

...
Думата ревизия не е най-точна за Министерството на транспорта. Аз
Коментари Харесай

Транспортният министър заговори за нередности при две обществени поръчки в БДЖ

Думата проверка не е най-точна за Министерството на превоза. Аз върша по-скоро инспекции и одити.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният транспортен министър Георги Тодоров.

" Възложил съм инспекции на бюджета на министерството, по какъв начин се изразходва той и на две публични поръчки за БДЖ. Едната поръчка е за ремонт на вагони на стойност 27 млн. лв., а другата е за защита на стойност 26 млн. лв.. На мен тези суми ми се виждат повишени, само че не желая да разясня преди да приключат инспекциите. Ако се открият нередности, всеки ще понесе своята отговорност. В момента съм спрял всички търгове и поръчки за БДЖ, до момента в който не се откри тяхната правомерност. Трябва да осигурим транспарантни процедури, с цел да има конкуренция. Аз съм уверен, че с моят екип може да приключим инспекциите и да организираме нови търгове. Категорично мога да разглася, че няма да загубим нито един лев по обезпеченото европейско финансиране ", съобщи Тодоров.

" Инициативата " Три морета " е извънредно значима за България. Транспортната съгласуваност ще ни даде доста вероятности. Надявам се банките и частния бранш да финансират инфраструктурните планове. Те са извънредно значими за стопанската система на страната ", разкри още министърът на превоза.

" Пораженията от коронавирус рецесията бяха повсеместни за транспортния бранш на всички равнища. Не считам, че пазарът на автобусните транспорти е бил килнат с даването на огромен заем от страна на ББР на една транспортна компания. Авиационният превоз пострада най-вече от пандемията. Самолетите са празни, няма туристи, само че се надявам. Ситуацията не е съдбовна и се надявам, че дружно с министър Балтова ще успеем да преодолеем този проблем ", разгласи Георги Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР