Думата фетиш първоначално започва да се използва през XVIII век.

...
Думата фетиш първоначално започва да се използва през XVIII век.
Коментари Харесай

10-те най-странни сексуални фетиша (18+)

Думата култ в началото стартира да се употребява през XVIII век. С нея са се обозначавали предмети, употребявани в религиозни ритуали.

По-късно в логиката на психиката навлиза понятието полов фетишизъм. В този случай култът се явява предмет, част от тялото, миризма, които се трансформират в източник на полова възбуденост.

Като цяло всичко може да се трансформира във култ за даден човек. Съществува схващането, че фетишистите са хора със полови отклонения. Истината е, че съвсем всички хора имат своите култове и полови желания, само че не постоянно обръщат внимание по кое време, по какъв начин и от какво се възбуждат, т.е. може да приказваме за познати и непознати култове.

Груповият секс, обувките, удоволствието от уриниране върху някого, обличането на облекла на противоположния пол, възбудата от докосването на стъпала и ходила, превъзходството и подчинението, ролевите игри, ексхибиционизмът, при който половото наслаждение е обвързвано с проявление на гениталиите пред непознати, са измежду най-познатите полови култове в наши дни.

Има обаче култове, които са по-малко известни, само че за сметка на това много необикновени. Днес ще ви представим 10 от тях.

10. Сомнофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Сънят е извънредно значим за вас, с цел да може да сте пълноценни и отпочинали на идващия ден? Вероятно и за вашия сътрудник също, само че, в случай че той страда от сомнофилия, то вашият сън би му предизвикал и мощна полова възбуденост. Фетиш, прочут още като синдрома на „ спящата хубавица ”. При него полово наслаждение може да достави и самият развой по пробуждане на колегата с някакъв тип полова интензивност, допустимо е да включва и принуждение. Думата произлиза от латинската „ somnus “ (сън) и гръцката „ philia “ (обич).

9. Менофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Тук ще спестим коментара си. Става въпрос за полов култ, изразяващ се в нужда половата партньорка да е в своя менструален интервал, за постигане до полова възбуденост или оргазъм. Психолозите изясняват този култ с вероятни избрани събития през пубертета, които са оставили дълготраен отпечатък върху съзнанието.

8. Флатуленция

 10-те най-странни полови култа (18+)

Отделянето на газове е нещо изцяло обикновено за всеки човек, само че нормално заобикаляме да го вършим на публични места и по всякакъв начин се стараем да го прикрием. Възможно е даже да изпитаме мощно терзание и стеснение, в случай че го създадем пред колегата си, изключително, в случай че сме при започване на връзката си. Е, не по този начин стоят нещата с този култ. При флатуленция се изпитва мощна полова възбуденост към отделянето на стомашни газове от половия сътрудник или от близките. Може да се дължи на естествен физиологичен развой, банкет на избрани храни и питиета, болести и други. Сексуалният култ към отделянето на газове постоянно се изяснява с разнообразни психологични разстройства.

7. Формикофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Страх ви е от паяци, а мухите са ви гнусни? Не по този начин считат формикофилите. Те изпитват мощна полова възбуденост от полазване на инсекти. Формикофилията е форма на зоофилия, която съставлява полови пориви, желания или мечти, включващи разнообразни инсекти. Процедурата включва слагането на инсекти наоколо или върху гениталиите, както и по други елементи на тялото, като мечтаният резултат може да бъде реализиране на парене, сърбеж или причиняване на психически стрес на друго лице.

6. Назофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Не харесвате носа си? Струва ви се прекомерно изострен или пък дребен? Ако попаднете на човек с култа назофилия, вашето мнение няма да има значение, той сигурно ще хареса носа ви. Назофилията съставлява полово предпочитание и мечти, включващи носове. Изразява се в допиране, смучене или целуване на непознати носове, както и половите мечти, свързани с тях. Състоянието може да се дължи на генетични нарушавания, полови проблеми, шизофрения, биполярно разстройство, психологични контузии и др.

5. Педиофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Обикновено куклите са за децата и колекционерите. И нормално са за почтени игри. Не толкоз почтени обаче са игрите с кукли при педиофилите. Те изпитват мощна полова възбуденост от наблюдението или докосването на кукли. За разлика от педиофобията, при която се следи несъизмерим боязън от кукли, педиофилите реализират цялостна полова приятност от съприкосновението с тях.

4. Дакрифилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Всеки е имал тежки моменти и даже на най-закоравелите мъже се случва да отронят някоя и друга сълза в мощно прочувствен миг. Едва ли си представяте обаче, че в сходна обстановка е допустимо да притегляте полово някого и то точно поради тъжния ви рев и горещи сълзи. При положението, известно като дакрифилия, точно сълзите на колегата провокират мощни полови мечти и възбуденост. Причините за появяването на този култ може да са доста – травматична преживелица в предишното, заболяване на централната нервна система, полови разстройства и др.

3. Трихофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Отнасяте се към косата си с нужната доза внимание, подхранвате я, оформяте прическата се постоянно? Вие сте фантазията за трихофилика. При този тип култ половата възбуденост идва при мисълта за допира до коса, телесно или пубисно окосмяане. Този вид фетишисти отделят патологично доста време във мечти и мисли, свързани с коса и телесно окосмяване.

2. Фетишизъм към пъп

 10-те най-странни полови култа (18+)

Фетиш, при който човек изпитва мощно полово увлечение към личния си или нечий непознат пъп. Тези фетишисти изпитват голямо наслаждение при допиране или целуване на корема в региона на пъпа. Честно казано, този култ наподобява по-малко чудноват, в случай че си представим, че пъпа е на хубав, стегнат стомах. Така де, знаем, че пъпът е мощно ерогенна зона при мнозина, тъй че за какво да не си доставим взаимно наслаждение с малко милувки в тази област.

1. Акротомофилия

 10-те най-странни полови култа (18+)

Акротомофилията с съображение оглавява класацията на най-странните култове. Представлява натрапчиво предпочитание и мечти за полово съприкосновение с човек, претърпял една или повече ампутации на крака. Сексуалната възбуденост при този култ се дължи на психологичното разстройство амелотаза, което се показва с полова проекция на елементарното човешко състрадание към хората с недъзи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР