Думата „диета“ е кошмарна за много от нас. Има обаче

...
Думата „диета“ е кошмарна за много от нас. Има обаче
Коментари Харесай

Осем начина да губите калории без усилия

Думата „ диета “ е кошмарна за доста от нас.

Има обаче доста способи, посредством които да отслабнете, без да се постанова да променяте нещо в режима си.

Bright Side показва най-хубавите, подкрепени от проучвания, способи за намаляване без забележими старания.

Яжте повече протеини

Когато се придържате към диета, богата на протеини, вие автоматизирано избягвате преяждането, което ви кара да свалите няколко кг, без да броите калории. Диета с високо наличие на протеини, комбинирана с извършения, оказва помощ да си спечелите повече мускули.

Хранене със затворени очи

Немско изследване стига до заключението, че участниците със завързани очи одобряват по-малко храна от тези, които могат да видят чиниите си. Обяснението на това събитие е, че неналичието на зрение понижава хедоничния апетит – т.е. глада, породен не от потребността от храна, а от вкус.

Вода преди хранене

Според скорошни проучвания, пиенето на вода 30 минути преди хранене може да ви помогне да отслабнете. Участниците в това проучване не трансформират метода си на живот, само че губят почти 2 кг. За да влезете във форма, помислете за пиенето на 1-1.5 литра вода на ден.

Повече кафе

Ако сте фен на кафето, ето някои страхотни вести: учените считат, че нарасналата консумация на кафе и чай може да ви помогне да ограничите апетита си и да контролирате глада, да ускорите метаболизма и да увеличите изгарянето на мазнини по време на подготовка.



Вземане на леден душ

Освен че водят до сияйна кожа и по-бързо възобновяване след интензивна подготовка, студените душове могат също по този начин да ви оказват помощ да загубите няколко сантиметра към шията и в региона на раменете. Когато тялото е изложено на студена среда, като да вземем за пример под душа, то изгаря мастни кафези, с цел да генерира топлота, което води до загуба на тегло.

Хранене в седнало състояние

Всички имаме натоварени дни, в които се храним, до момента в който стоим прави или се движим. За страдание, повтарянето на сходни практики постепенно, само че несъмнено, води до наддаване на тегло. Диетолозите имат вяра, че сядането по време на хранене може да помогне на мозъка ви да разпознае, че приемате храна, намалявайки възможностите за преяждане.

Дъвчете храната си

Въпреки че 200 калории са си 200 калории, без значение от това какъв брой усърдно ги дъвчете, науката наподобява гледа на това по друг метод. Чрез дъвчене тялото изгаря повече калории по време на храносмилането. Освен това, бавното дъвчене може да усъвършенства притока на кръв към стомаха. А това може да изгори спомагателни 2000 калории на месец.

Пикантна храна

Научно е потвърдено, че пикантната храна води до понижаване на апетита и усилва разхода на сила. Яденето на люти храни евентуално може да накара хората да употребяват по-малко калории. Така че прибавянето на малко пикантен сос към вашата храна може да ви помогне да се отървете от нежеланото тегло.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР