Думата "битка" изречена от президента е притеснителен факт. Той влиза

...
Думата "битка" изречена от президента е притеснителен факт. Той влиза
Коментари Харесай

Тома Биков: Не сме си позволявали да унижаваме президента и да говорим за война

Думата "битка " изречена от президента е стеснителен факт. Той влиза в един политически спор, на който мястото му е в Народното събрание. Това сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Българска национална телевизия.

„ Никога не сме си разрешавали да го наскърбяваме и да раздаваме квалификации. В Народното събрание е обикновено да се разгорещят пристрастеностите, само че не и в президентството. В президентството би трябвало да се намира политически консенсус. Там е мястото, съгласно Конституцията, където се вземат решение разногласия. Според мен той си изпусна нервите през днешния ден “, уточни Биков.

„ Изводите на Комисията за изтребителите "Грипен " не са провокация към Румен Радев “, безапелационни са от ГЕРБ.

„ Българска социалистическа партия се пробват да въвлекат президента в своята политика и да го употребяват като инструмент. Това би принизило институцията “. „ Нормално е да има разногласия в Народното събрание. Това не би трябвало да го нервира. Ние не сме карали курс по строева подготовка преди да влезем в Народното събрание, с цел да може някой да ни стопира. Антон Тодоров е по-остър. Имаме разнообразни хора и по-остри. Никога не сме си разрешавали да унижаваме президента, да приказваме и за борба. Президентската институция не е власт. Нейната задача е да събере всички политически сили и да излезе с обща позиция “, напомни Тома Биков.

„ Ние не желаеме да слагаме под въпрос съществуването на Комисията по досиетата. Антон Тодоров има задоволително опит и познания, с цел да заеме позицията на ръководител. Това би било опция да продължи работата си “, разясни депутатът от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР