Думата антиоксидант се е превърнала в търговски слоган за стотици

...
Думата антиоксидант се е превърнала в търговски слоган за стотици
Коментари Харесай

Какво са антиоксидантите

Думата " антиоксидант " се е трансформирала в търговски слоган за стотици артикули. В съзнанието си я обвързваме със здравословен живот, филтриране, детокс и всевъзможни други съвременни течения.

Но малко на брой от нас знаят какво в действителност са антиоксидантите.

Какво са и какво вършат

Антиоксидантите са група молекули, която включва най-различни субстанции, измежду които витамин С и Е, мелатонин, коензим Q10 и други.

Самата дума допуска, че става въпрос за развой по " противо-окисляване ".

Работата им е да противодействат на свободните радикали в организма, като по този метод укрепват здравето ни и другите системи в тялото.

 Снимка 378412

Свободните радикали най-често са отпадъчни артикули от хилядите химични реакции, които се случват в организма ни непрекъснато. Към тях спадат токсините, тежките метали и отровните оксиди, които могат да причинят смъртоносни заболявания.

Защо са значими

Свободните радикали повреждат кафези и тъкани, бъркат се в ДНК-то ни и попречват митохондриалното дишане. Нито едно от тези неща не звучи добре.

Антиоксидантите могат да отстраняват до 99% от свободните радикали в организма ни, като по този метод ни дават имунитет против съществени болести.

Как да ги одобряваме

 Снимка 378410

Мнозина имат вяра, че антиоксидантите работят, единствено в случай че ги одобряваме посредством храна, само че това не е правилно.

Стотици козметични артикули за външна приложимост употребяват съществуването на антиоксиданти като главен маркетингов коз.

Истината е, че тези субстанции работят дейно и при външен, и при вътрешен банкет, като комбинирането на двата метода нормално води до доста по-добри резултати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР