Дума дупка отваря. Това се случи след думи на кмета

...
Дума дупка отваря. Това се случи след думи на кмета
Коментари Харесай

Варненци: Не само на Златните се слаломира между колите, и в града е така

Дума дупка отваря. Това се случи след думи на кмета на Варна Иван Портних. Десетки поданици на морския град отвориха " дупка ", захващайки се на изреченото от него. А то бе във връзка бараките на Златни пясъци. В петък той сподели фотоси с комерсиалните сергии, нацвъкани в курорта. Сами се убеждавате, сподели тогава той, че те са завладяли тротоарите. То в този момент - отвън дейния туристически интервал, мъчно се минава, а какво ще е когато бъдат изнесени външни щендери и завладяват дребната свободна част от тротоара. Това е рисково за всички, да не приказваме по какъв начин ще минават майки с колички, лица с увреждания и даже влюбени двойки, изясни кметът на Варна.

Тези негови думи отприщиха лавина от мнения в обществените мрежи, видя кореспондент на Varna24.bg .

Публикуваме няколко без редакторска интервенция.

Той сякаш не е ходил на Златните? На Св.Константин и Елена не е по-различно. Да не приказваме за безумието при строителството в града,и към него във вилните зони. За тротоарите даже в центъра и към кметството даже. А нашата улица " Иван Драсов " е единствено с един тротоар пред номера 20 и 24 (откраднат от имота на кооперацията ни) поради противозаконен заплатен паркинг проведен от общината. Майчетата с количките и бебетата вътре тичат измежду колите. Това е в пъпа на града! Писах, че няма по какъв начин да пристигна кола за спешна помощ или пожарна, да паркира пред входа, само че...., написа гражданин на Варна.

Вървиш по Батенберг (ул. " Княз Александър Батенберг ", бел. авт.) и хоп - тротоара свърша. Разкопки има,добре. Но би трябвало табела с цел да знаят пешеходците, разяснява различен.

А край Гъбата (баня " Гъбата ", бел.авт.)?!?! Тя заобградена от строителна ограда, надпис има, че би трябвало да се отиде на другия тротоар, само че подобен няма. Не че го няма, само че там друга строителна ограда и още веднъж табела, която те връща назад. Енигма, някаква, написа трети варненец.

Коментарите в този дух не са един или два.

Хората се жалват и от спрени, и паркирани коли по тротоара. Жалват се и от безумно сложени улични осветителни тела - напряко по средата на тротоара, тъй че майка с количка не може да ги заобиколи, в случай че не слезе на пътното платно. Визират и дървета, чийто корени са разрушили плочките, тъй че мястото е мъчно за прекосяване, в случай че пешеходецът на слезе на асфалта. И още, и още образци, дават варненци, отнасящи се до неналичието на безаварийно прекосяване от точка А до точка Б на хората, които се движат пеша.

Проблемите не се вземат решение сами. Нужни са общи старания - и жителите да бъдат по-отговорни - да не стопират колите си върху тротоарите, и " облечените " във власт, да се борят с нарушаванията, тъй като това е едно от отговорностите, които са им вменени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР