Духовността, просветата и родолюбието са в основната на напредъка, единството,

...
Духовността, просветата и родолюбието са в основната на напредъка, единството,
Коментари Харесай

Радев: Духовността, просветата и родолюбието са в основната на българската нация

Духовността, просветата и родолюбието са в главната на напредъка, единството, силата и самочувствието на българската нация. С това обръщение се обърна в Деня на националните будители президентът Румен Радев на тържествена гала, която е проведена от президентството.

Вече повече от век 1 ноември ни припомня светлия образец на най-достойните представители на нашия народ, акцентира той. Голямата идея, същността на будителството е бъдещото потомство , по думите му.

Днес нашите деца гледат към бъдещото през технологиите, които им дават обещание да ги създадат доста по-продуктивни и доста по-успешни от всеки път, сподели президентът, само че съгласно него точно будителството ни връща към нашите корени, а самата същина на будителството е напълно българска духовна категория.

Днес, на следващия ден и постоянно ще имаме потребност от нашите учители и просветители, уверен е обаче президентът. Това ни е нужно, с цел да не забравяме кои сме и да помним най-важният урок -мъдростта и силата на будителството. Радев изрази признателност и към днешните будители и насочи апел за признателност към тези, които ни носят " познанието и вярата. Към непримиримите! "

А привет той получи от малчуганите от детска градина " Бърборино ".
 Денят на националните будители е
Денят на националните будители е

Културните дейци означават празника с митинги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР