Духовността има значение и ние по никакъв начин не трябва

...
Духовността има значение и ние по никакъв начин не трябва
Коментари Харесай

Анастас Герджиков: Духовността има значение

Духовността има значение и ние по никакъв метод не би трябвало да я загърбваме. В библиотеките има деца, в мола също съм виждал деца, които четат от таблета си. Те го имат това привличане към четенето, само че за жал го изгубват с израстването си. Това разяснява в ефира на bTV ректорът на Софийският университет проф. Анастас Герджиков във връзка днешния студентски празник.

,,Няма по-тежко решение, всички решения са  еднообразно тежки. Може би Илчев имаше по-сериозни компликации във връзка с финанасирането, само че това към този момент е завършен въпрос. Правилното систематизиране на средствата сега подтиква да имаме едно по-добро качество на образованието``, уточни Герджиков.

,,Сигурен съм, че държавното управление няма нищо неприятно поради. Не става дума за липса на доброжелателност. Но тази неизясненост поражда напрежение, тъй като се касае за нашата учебно-клинична база, нашия факултет. Болница Лозенец е обвързвана с преподавателски състав, който е на щат в болничното заведение. Това е комплициран развой и би трябвало да се обсъдят детайлите``, разяснява ректорът желанието на държавното управление да трансформира болница " Лозенец " в педиатрично лечебно заведение и увери, че при всички положения Медицинският университет няма да бъде закрит.

По думите му едни от най-желаните специалности във висшето образователно заведение са информатиката и осведомителните технологии, логиката на психиката, математиката и филогиите.

,,Учете, тъй като няма различен метод да си намерите хубава работа``, заключи проф. Герджиков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР