Духовният глава на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби

...
Духовният глава на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби
Коментари Харесай

Главата на Англиканската църква - таен доброволец в болница

Духовният глава на Англиканската черква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби скрито е работил като доброволец в лондонска болница по време на карантината, въведена във Англия поради ковид. Това заяви в. "Дейли телеграф ", представен от ТАСС.

По информация на изданието 64-годишният свещеник е минал специфични курсове за вярно боравене със средства за самостоятелна отбрана и работа с инфектирани хора. След това той е почнал да посещава болница "Сейнт Томас ", която се намира покрай резиденцията му. В същата болница министър председателят Борис Джонсън се лекуваше от COVID-19 няколко седмици. Вестникът прецизира, че архиепископът не е контактувал с премиера в лечебното заведение.

От самото начало на карантината Уелби непринудено е почнал да служи като капелан в болничното заведение и дружно с други свещеници е давал разтуха на болните и умиращите, показва неизвестен източник, представен от "Дейли телеграф ".

Формално глава на Англиканската черква е кралица Елизабет Втора.

Църквите във Англия са затворени поради епидемията още от средата на март. От 23 март в страната са в действие строги ограничаващи ограничения, които от през днешния ден стартират леко да се смекчават.

По последни данни броят на инфектираните с ковид във Англия доближава 226 000, а над 32 600 са умряли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР