Дубровник. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и

...
Дубровник. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и
Коментари Харесай

България и Китай подписаха протокол за изискванията за износ на български шрот от слънчогледово семе

Дубровник. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на Генералната митническа администрация на Китай Ни Юефън подписаха протокол за санитарните и фитосанитарните условия за експорт на български шрот от слънчогледово семе. Това стана в границите на Осмата среща на държавните и държавни ръководители на КНР и страните от Централна и Източна Европа в Дубровник, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите .
Съгласно този протокол българската страна ще дава на китайската описи с предприятия за преправка, отговарящи на контрактуваните условия. След инспекция и утвърждение Китай ще ги записва за реализиране на импорт.
С документа България се ангажира да упражнява засилен надзор и контрол върху предприятията за произвеждане и преправка на слънчогледов шрот, с цел да подсигурява качеството и сигурността на изнасяния артикул. Преди изпращане на всяка пратка Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще прави ревизиране на място и карантинен надзор. Всяка партида слънчогледов шрот, изнасян за Китай, ще бъде съпроводена от нужните документи, издадени от БАБХ. Слънчогледовият шрот се употребява за фураж на животни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР