Дубровник. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Дубровник за участие в

...
Дубровник. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Дубровник за участие в
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Дубровник за участие в Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай

Дубровник. Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Дубровник за присъединяване в Осмата среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Основната цел на форума „ 16+1 “ е да задълбочи комерсиалните връзки и икономическото съдействие сред страните участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.
Днес българският министър председател ще организира среща с ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян. Фокус на диалога сред двамата държавни ръководители ще бъдат постигнатите договорености и резултати от миналогодишната среща „ 16+1 “, чийто хазаин беше София. Бойко Борисов и Ли Къцян ще обсъдят напредъка в комерсиалните и икономическите връзки сред двете страни и капацитета за реализирането на взаимни планове в редица браншове в района.
Утре министър-председателите на България Бойко Борисов, на Хърватия Андрей Пленкович и на Китай Ли Къцян ще открият публично Глобалния център за партньорство, чието основаване беше контрактувано през юли в българската столица.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР