Дублиращият отбор на Левски стартира подготовка. Старши треньорът Елин Топузаков

...
Дублиращият отбор на Левски стартира подготовка. Старши треньорът Елин Топузаков
Коментари Харесай

Топузаков: Дали сме свежа кръв на мъжете и четирима юношите заминаха за Дубай

Дублиращият тим на Левски започва подготовка. Старши треньорът Елин Топузаков приказва пред " Гонг " за упованията си и настоящи тематики към състава.
 Сисиньо изравнява Елин Топузаков по мачове в Европа
Сисиньо изравнява Елин Топузаков по мачове в Европа

Бившият български национал ще изиграе своя дуел №65

" Млади футболисти, които желаят да се постановат в мъжкия футбол - би трябвало да са окуражени и с доста хъс и сила да стартират. Има въодушевление, след двайсетина дни отмора, да има по този начин повече усмивки и да започваме с въодушевление ", стартира Елин Топузаков.

" Подготовката ще протече на домашни условия тук на " Герена " до 22-и, когато отпътуваме за 10 дни в Поморие. На 14ти и 20-ти имаме контролни срещи тук на " Герена " със Сливнешки Герой и Марек. Още две контроли ще имаме на лагера в Поморие с Карнобат и Спартак Варна "

Топузаков бе запитан и дали се възнамеряват нови попълнения в дубъла на Левски, или пък такива, които ще подсилят първия отбор на " сините ".

" Ами те през вчерашния ден отпътуваха. Както се споделя - дали сме свежа кръв и четирима души от юношите и от втория тим отпътуваха с първия. Така оставаме с по-малък състав, само че това е нашата цел да зареждаме и оказваме помощ на първия тим. Пък всички по-качествени играчи в школата да вървят нагоре и да се качват при батковците ", съобщи той.

Треньорът на Левски II бе запитан и за Борислав Рупанов, който ще тренира с втория отбор през зимната подготовка.

" Той е жив образец. Наистина той би трябвало да служи за образец на всички останали, че който се труди и работи добре бива видян и му се дава късмет в първия тим. Борислав Рупанов остава тук във втория тим, няма да му се търси преотстъпване, съгласно мен, тъй като е близо до първия тим и може да натрупа тези мачове, които са му нужни, с цел да вдигне още качеството ", разкри треньорът.

" Чисто спортно-технически ние нямаме право да се изкачим във Втора лига, даже да спечелим групата. Това е по този начин по закон на БФС, дублиращият тим би трябвало да има задоволително време във футбола, с цел да може да качва девизии от по-долна в по-горна. Важни са не толкоз класирането и резултатите, а да образоваме младите на натоварен футбол и да следваме линията, която по този начин и в първия тим се следва сполучливо ", показа той.

" Малко е мъчно с моите визии и това което демонстрират младите футболисти. Те са дребни и нежни и не могат да играят като експерти, които имат опит и самочувствие. Особено при гостуванията има фактори, които им въздействат отрицателно. Те би трябвало да работят с хъс и упоритост, с цел да преследват фантазията си да станат професионални футболисти ", приключи Елин Топузаков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР