Дублиране на имена в състава на секционни комисии в Сатовча

...
Дублиране на имена в състава на секционни комисии в Сатовча
Коментари Харесай

Дублиране на имена в СИК и нарушения при гласуването с придружител в Благоевградско

Дублиране на имена в състава на секционни комисии в Сатовча и гласоподаване с компаньон, който попълня бюлетината от името на гласоподавателя в село Рибново – това са по-сериозните тъжби, постъпили в РИК-Благоевград в деня на вота.

Назначените в последния миг секционни изборни комисии в Сатовча, поради оборване на квотното систематизиране по партии, докара до повтаряне на хора в състава на СИК. Със свое решение РИК се произнесе по проблема в интерес на новоназначените членове в комисиите. Дадени са инструкции и на членовете на СИК в гърменското село Рибново, където компаньон е дал своя вот вместо гласоподавателя. 

Към момента желанията на множеството хора в Пиринско е към машинното гласоподаване.

Ето какво споделят гласоподавателите пред БНР:

" Който не може да гласоподава с машина, не би трябвало да гласоподава. В последна сметка да избереш бъдещия парламент не е обикновено нещо ".

" С хартиена бюлетина. Предпочитам нея пред другата ".

" Твърдо машина. По-лесно е, по-бързо е ".

" Има по-голям интерес към машината. Те и възрастните хора се научиха да гласоподават на машината ".

Какво чакат от днешния избор и за какво гласоподават младите и старите вблагоевградското село Логодаж, най-близо до границата с Република Северна Македония: 

" Ще има пак гласоподаване, ще има отново избори. Всеки път ще има смяна и смяната е цените нагоре, заплатите на едно место ".

" Доверие към този момент нямам на никого. Щом като ида на лекар и не мога да си платя... Гласувам, тъй като съм жив човек, българин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР