Дубайската авиокомпания Emirates Airlines се съгласи да закупи от Airbus

...
Дубайската авиокомпания Emirates Airlines се съгласи да закупи от Airbus
Коментари Харесай

Сделката, която спаси най-големия пътнически самолет

Дубайската самолетна компания Emirates Airlines се съгласи да закупи от Airbus 20 самолета А380 superjumbo на стойност 9 милиарда $, заяви Bloomberg.

Превозвачът подпечата жизненоважна договорка, осигурявайки бъдещето на най-големия пътнически аероплан, чието произвеждане можеше да бъде прекъснато поради слабите продажби.

 Идва ли краят на небесния колос A380?
Идва ли краят на небесния колос A380?

Бъдещето на най-големия пътнически аероплан зависи от Дубай

Авиокомпанията подписа меморандум за съгласие за самолетите и има опцията да купи още 16 броя. Самолетите ще бъдат доставени от 2020 година нататък, като към момента се преценя с какви мотори да бъдат.

Emirates, който е най-големият покупател на A380 със своите 101 такива самолета, на няколко пъти забавяше договорката за двуетажния аероплан, поставяйки бъдещето му под въпрос, откакто в продължение на 2 години нямаше нови поръчки за най-голямата машина на Airbus.

 Бъдещето на най-големия пътнически аероплан виси на една договорка
Бъдещето на най-големия пътнически аероплан виси на една договорка

Airbus може да спре производството на A380

" Никога не сме крили обстоятелството, че A380 e сполучлив за Emirates. Клиентите ни го харесват и успяхме да го използваме в разнообразни задачи в нашата мрежа, което ни даде еластичност във връзка с гамата и пътникопотока ", съобщи президентът на компанията Шейх Ахмед Ал Мактум.

Ако самолетната компания реши да вземе всички поръчани самолети, това ще обезпечи производството на A380 най-малко до 2029 година, показват от Airbus.

Добрата вест се отрази позитивно и на акциите на френския авиопроизводител, които се покачиха с 2.4% на фондовата борса в Париж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР