Dubai Duty Free Tennis Championships, втори кръгЯник Синер – Анди

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, втори кръгЯник Синер – Анди
Коментари Харесай

Мъри не успя да затрудни Синер


Dubai Duty Free Tennis Championships, втори кръг
Яник Синер – Анди Мъри 7-5, 6-2

Яник Синер доближи до четвъртфиналите на АТР 500 шампионата в Дубай след удобна победа със 7-5, 6-2 над някогашния №1 Анди Мъри в мач, траял час и 43 минути.

Шотландецът бе прекарал близо 3 часа на корта против Кристофър О‘Конъл в първия си дуел и за следващ път не бе в положение да направи два поредни мощни мача. За него това е четвърто следващо отпадане във втори кръг на равнище АТР.

За триумфа си Синер разчиташе на доста високо равнище на първи сервис, с който печелеше без проблеми подаванията си. Доказателството е фактът, че в целия мач италианецът не даде нито една опция за пробив на противника.

В същото време началният удар на Мъри непрекъснато бе под опасност. Младокът имаше общо 10 благоприятни условия за пробив, от които осъществя 3.

В първия сет Мъри имаше проблеми единствено в едно от подаванията си, само че при 5-5 серия от уинъри на Синер доведоха до пробив на 0, който реши изхода на частта.

Във втория сет преимуществото на №10 в света бе още по-сериозно и пробивите за 1-0 и 4-1 доведоха до бързата развръзка в негова изгода.

„ Той е легенда, троент първенец в Шлема, спечелил е толкоз доста трофеи. Имаше доста неприятни моменти, интервенции. Борбеният му дух е необикновен, тъй че му искам всичко най-хубаво “, сподели Синер след триумфа във връзка на противника си.

В топ 8 противник на Синер ще бъде положителният му другар и сътрудник на двойки в шампионата Хуберт Хуркач, който нямаше проблеми против Алекс Молчан – 6-3, 6-2.

През 2021-а двамата играха между тях на финала на Мастърса в Маями, извоюван от поляка. Синер взе реванш с триумф на Финалите на АТР в Торино.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР