Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналНовак Джокович – Карен Хачанов

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналНовак Джокович – Карен Хачанов
Коментари Харесай

Хачанов изигра силен мач в Дубай, но Джокович бе прекалено добър


Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафинал
Новак Джокович – Карен Хачанов 6-3 7-6(2)


Карен Хачанов се намира в чудесна форма и го показва с представянето си в Дубай през днешния ден. Въпреки напъните му обаче Новак Джокович е четвъртфиналист в шампионата след 6-3 7-6(2).

Световният №1 зададе безмилостно движение в първия сет, проби рано и резервира задатъка си до края. Успяваше да влиза в разигравания даже и при мощните първи сервиси на противника, което бе основно, с цел да си сътвори благоприятни условия от посрещане.

След безупречната откриваща част, Ноле придвижи инерцията и във втората, повеждайки с брейк за 2-1. Последва първия спад и закъснение от 15-40, само че завоюва подаването си и резервира преимуществото.

При 4-3 обаче водачът в класирането позволи серия от необикновени грешки в играта си, което отвори вратата пред Хачанов. Този път руснакът се възползва и изравни.

Последва маратонски гейм, в който Карен бе решен да се бори за всяка точка. След като изостана с 15-40, първият му начален удар проработи отлично, а в композиция с форхенда това му донесе значими точки. 3 дюса по-късно съумя да пречупи Новак и да поведе с 5-4.

Стигна се до тайбрек, в който първият удар бе нанесен от Джокович. При 2-1 Новак уцели верния миг да извика съперника си на мрежата с къса и по-късно го проби. При 3-2 видяхме разиграването на мача с две къси, лобове и смач, приключило в интерес на топ поставения. Ноле не загуби повече точки до края.

Нивото в срещата бе високо и от двете страни на мрежата – любимецът за трофея приключи с 30 уинъра и 12 непредизвикани, а противникът му записа 21 печеливши удара при 11 грешки.

Към надмощието си от главната линия Джокович добави и навременни навлизания в корта, като приключи с съвсем съвършен баланс на мрежата.

Предстои му мач с Иржи Весели или Роберто Баутиста Агут.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР