ДТ Стоян Бъчваров“ отбелязва през тази година Световния ден на

...
ДТ Стоян Бъчваров“ отбелязва през тази година Световния ден на
Коментари Харесай

Премиера на „Приключения опасни със герои сладкогласни“

ДТ „ Стоян Бъчваров “ отбелязва през тази година Световния ден на театъра 27 март с премиерата на мюзикъла за деца и възрастни „ Приключения рискови със герои сладкогласни “ по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян. Постановката е дело на  Костадин Бандутов, сценографията и костюмите са на Даниела Николчова, а за хореографията е поканен Георги Енчев – Гош.   %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8-2

В функциите вземат участие актьорите Стоян Радев, Николай Кенаров, Константин Соколов, Свилен Стоянов, Станислав Кондов, Гергана Арнаудова и Даниела Викторова. „ Приключения рискови със герои сладкогласни “ е една прелестна музикална пиеса на поета и драматурга Недялко Йорданов за деца и възрастни, които не бързат да пораснат.

Музиката на Хайгашод Агасян е влезнала в учебниците по пеене от първи до седми клас. Няма да е мъчно да я запеят и нашите деца “, споделя режисьорът и продължава:” Елате и вижте варненското театрално издание на „ X-фактор “ и „ България търси гений “! Програмата стартира със съревнование на магарето Генчо Генчев и гарвана Пенчо Пенчев, които ще дават отговор на два въпроса-по граматика и математика. Ще има даже и конкурс за пеене, в който ще звучи онази известна песничка: „ Ако от време на време ти дотежи от непознати обиди и непознати неистини, ти не замлъквай, ти не тъжи – безшумно и просто на ум си кажи: светът е прекрасен, светът е превъзходен, светът има потребност от моята ария.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР