ДТ Сава Огнянов“ отваря врати за всички патриоти и родолюбиви

...
ДТ Сава Огнянов“ отваря врати за всички патриоти и родолюбиви
Коментари Харесай

Спектакълът „Духът на поета“ със специално издание на 2 юни – Ден на Ботев

ДТ „ Сава Огнянов “ отваря порти за всички патриоти и родолюбиви русенци на 2 юни със особено издание на спектакъла „ Духът на поета “ от Стефан Цанев. По този метод екипът отдава респект към Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България и се включва към събитията, с които Община Русе ще означи датата.

Началото е от 17:00ч. в Камерна зала на театъра.

Денят се празнува всяка година в България в деня на гибелта на поета и бунтовник Христо Ботев (2 юни 1876 г.) За първи път се отбелязва във Враца и Пловдив през 1884 година

На този ден „ Духът на поета “ звучи още по-силно поради посланията на пиесата на Стефан Цанев, с режисьор Ивайло Ненов. Сценография и костюми Петя Боюкова, музика Пламен Мирчев – Мирона. Участват Кадри Хабил, Милен Димитров, Борислав Апостолов.

Вече второ десетилетие България е свободна страна. Националните идеали на Възраждането са още живи, а паметта за починалите герои сплотява младата нация. На някогашните революционери – Стефан Стамболов и Захарий Стоянов, се постанова съдбовната промяна – от борци за независимост да се трансфорат в новите управници. Но какво се случва, когато 16 години след гибелта на Ботев, на вратата на министър-председателя почука самият той? Може ли прославеният воин за момент да се трансформира в смъртен зложелател? Една история за Стамболов, Стоянов и Ботев, в която конфликтите на съвест, горделивост и скрупули раждат обезверени дейности. Една история за тежестта на короната и олекването на индивида.

Ивайло Ненов

Пожелавам от все сърце триумф на целия екип, осъществил постановката на „ Духът на поета “ в град Русе. Артисти, благодаря ви, че вдъхвате живот на моите думи. Надявам се духът на поетите и на артистите да продължи да смущава спокойствието и гузните съвести на всички властници, които осребряват любовта си към Отечеството. На добър час и бездънен реверанс!

Стефан Цанев

Като комплимент към своята аудитория, държавна такса „ Сава Огнянов “ прави и понижение на цените на билетите за „ Духът на поета “ на 2 юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР